Programul Rabla pentru flote comerciale va fi lansat în 2023

Ministrul Mediului a anunțat că, anul viitor, va fi lansată o sesiune a programului Rabla și pentru flote comerciale, dar nu a oferit mai multe detalii.
Rabla pentru flote comerciale

„Din bugetul rectificat al AFM avem deschise programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, până la 31 ianuarie (2023, n.r.). Anul viitor vom creşte sumele alocate pentru maşinile electrice, vom deschide o sesiune pentru flote comerciale, vom deschide încă o sesiune de proiecte pentru fotovoltaice. Acolo mergem pe o descentralizare şi un buget de 3-4 miliarde de lei, astfel încât să trecem de la 45.000 de dosare la peste 100.000 de dosare şi să sprijinim cetăţenii. Căutăm surse de finanţare suplimentare din fondurile europene, astfel încât să putem suplimenta bugetul gestionat de AFM şi venim şi cu celelalte programe, care sunt deja clasice şi le păstrăm, cel puţin în cazul AFM”, a precizat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Potrivit acestuia, ca urmare a inventarierii programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), sumele alocate acestora, vor fi majorate.

Membrii comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament au aprobat proiectul de buget al Ministerului Mediului pentru anul 2023. Propunerea de buget este de 3,856 miliarde de lei credite bugetare, în creştere cu 72,48%, faţă de anul anterior, respectiv 22,957 de miliarde de lei credite de angajament, cu 30,71% mai mult față de 2022. Creșterea bugetului MMAP pe anul 2023 este datorată, în principal, implementării proiectelor cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență și proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă.

”Cele 17 instituții din cadrul Ministerului Mediului au asigurate din bugetul pentru anul viitor fondurile necesare, astfel încât acestea să poată funcționa fără probleme, iar ministerul să își poată derula, mai eficient, programele prin intermediul Fondului de Mediu”, a mai declarat ministrul Tánczos Barna.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenţei a autorizat o tranzacţie realizată de Automobile Bavaria şi AB Immo Timişoara

Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare, reținute în 2 zile

 

 

Adaugati comentariu