Advertisement
permise
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare, reținute în 2 zile

Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare, reținute în 2 zile

Direcţia Rutieră, împreună cu Registrul Auto Român, a organizat, în perioada 8 – 10 decembrie 2022, o acţiune comună, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul deficienţelor tehnice ale autovehiculelor. Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare au fost reținute.

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control, formate din poliţişti şi inspectori ai Registrului Auto Român.

Acţiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor rutiere şi a deficienţelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, al celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum şi transportului alternativ.

Obiectivele prioritare ale acţiunii au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul deficienţelor tehnice, verificarea respectării legislaţiei rutiere, verificarea legalităţii modului în care a fost efectuat transportul în regim de taxi/transportul alternativ şi eliminarea activităţilor ilicite.

Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 5.432 de sancţiuni contravenţionale, reţinute 396 de permise de conducere şi 1.082 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităţilor, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri şi au fost constatate 117 infracţiuni, dintre care 96 la regimul rutier şi 21 de altă natură.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 16,8% în luna noiembrie 2022

Mercedes va construi o fabrică de utilitare ușoare electrice în Polonia, fără Rivian

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...