Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare, reținute în 2 zile

Direcţia Rutieră, împreună cu Registrul Auto Român, a organizat, în perioada 8 - 10 decembrie 2022, o acţiune comună, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul deficienţelor tehnice ale autovehiculelor. Aproape 400 de permise şi peste 1.000 de certificate de înmatriculare au fost reținute.
permise

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost organizate controale în trafic, cu echipaje mixte de control, formate din poliţişti şi inspectori ai Registrului Auto Român.

Acţiunile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor rutiere şi a deficienţelor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, al celor cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi al celor destinate transportului de persoane în regim de taxi, precum şi transportului alternativ.

Obiectivele prioritare ale acţiunii au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul deficienţelor tehnice, verificarea respectării legislaţiei rutiere, verificarea legalităţii modului în care a fost efectuat transportul în regim de taxi/transportul alternativ şi eliminarea activităţilor ilicite.

Au fost controlate 9.389 de autovehicule, iar, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 5.432 de sancţiuni contravenţionale, reţinute 396 de permise de conducere şi 1.082 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităţilor, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 20 de cazuri şi au fost constatate 117 infracţiuni, dintre care 96 la regimul rutier şi 21 de altă natură.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 16,8% în luna noiembrie 2022

Mercedes va construi o fabrică de utilitare ușoare electrice în Polonia, fără Rivian

 

 

 

Adaugati comentariu