Advertisement
Afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi au crescut cu 25,7% în primele 10 luni din 2022

Afacerile din transporturi au crescut cu 25,7% în primele 10 luni din 2022

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-au majorat cu 28%, ca serie brută, în primele zece luni ale anului în curs, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În transporturi, avansul a fost de 25,7%.

Creşterea cifrei de afaceri raportată la finele lunii octombrie s-a datorat activităţilor înregistrate în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+42,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+29,9%), activităţile de transporturi (+25,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,8%) şi activităţile de comunicaţii (+9,1%).

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, serviciile de piaţă au consemnat o creştere a cifrei de afaceri cu 27,3%, de la an la an. În transporturi, avansul a fost de 25,3%

Octombrie 2022 faţă de octombrie 2021

Datele INS arată că, în octombrie 2022 faţă de luna similară din 2021, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 28,3%, datorită rezultatelor din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+37,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+33,3%), activităţile de transporturi (+25,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+9,8%) şi din activităţile de comunicaţii (+5,6%).

Totodată, în aceeaşi perioadă, cifra de afaceri rezultată din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a majorat cu 29,8%, ca serie ajustată. În transporturi, avansul a fost de 26,6%.

Octombrie 2022 față de septembrie 2022

În octombrie 2022 comparativ cu septembrie 2022, serviciile de piaţă au înregistrat o cifră de afaceri în scădere cu 0,2%, ca serie brută, pe fondul activităţilor reduse din activităţile de transporturi (-1,8%), activităţile de comunicaţii (-1,2%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,2%). Pe de altă parte, creşteri au fost raportate în activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,3%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1%).

De la lună la lună, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, a crescut cu 0,1%, în octombrie. Afacerile din transporturi, pe serie ajustată, au scăzut cu 1,3%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Germania va acorda subvenții de 1,8 mld.euro pentru 8.500 de stații de încărcare rapidă

Contracte semnate pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...