Înmatriculările de maşini noi în Europa au scăzut în martie pentru a noua lună consecutiv

Înmatriculările de maşini noi în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi statele EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) au înregistrat, în martie, o scădere anuală de 18,8%, pentru a noua lună consecutiv, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).Înmatriculările de autoturisme noi

În Uniunea Europeană, scăderea înmatriculărilor de maşini noi a fost de 20,5%, la 844.187 de automobile.

Potrivit ACEA, întreruperea din prezent a lanțurilor de aprovizionare, exacerbată și mai mult de invazia Ucrainei de către Rusia, a afectat producția de mașini. Drept urmare, majoritatea țărilor din regiune au înregistrat scăderi de două cifre ale vânzărilor, inclusiv cele patru piețe cheie: Spania (-30,2%), Italia (-29,7%), Franța (-19,5%) și Germania (-17,5%).

În schimb, în România înmatriculările de autoturisme au avansat cu 40,2%, până la 11.025 de unităţi, o creştere procentuală mai mare în rândul ţărilor din Europa fiind înregistrată doar în Irlanda, de 40,4%.

În primul trimestru, înmatriculările auto din UE au scăzut cu 12,3%, la 2.245.976 unităţi. În cazul celor patru pieţe majore, scăderile au variat între 4,6% în Germania şi 24,4% în Italia.

Și în primul trimestru al acestui an piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa, cu un avans de 39,6% până la 28.978 autoturisme.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

INS: La sfârșitul anului 2021, lungimea autostrăzilor din România era de 931 km

S-a reluat circulația pe pasajul rutier peste calea ferată de la Găești

 

 

Adaugati comentariu