Advertisement

rrelaxarea unor restricții
Home Piaţa auto Industrie auto Industria de componente auto a făcut un pas în faţă împotriva Covid-19

Industria de componente auto a făcut un pas în faţă împotriva Covid-19

Pe măsură ce focarele de coronavirus continuă să se răspândească pe tot cuprinsul globului, spitalele şi personalul medical au tot mai mare nevoie de echipamente de protecţie şi de dispozitive pentru salvarea celor afectaţi. În acest context, industria de componente auto a început o cursă fără precedent pentru a produce şi furniza tot ceea ce este necesar în lupta împotriva Covid-19.

Noul coronavirus s-a răspândit rapid în peste 180 de ţări. Lumea îşi îndreaptă acum privirile către toate industriile căutând ajutor pentru stoparea pandemiei şi pentru a găsi tratamente cât mai curând posibil. Producătorii de componente auto au fost întotdeauna în fruntea inovaţiei, iar acum, în timpul uneia dintre cele mai mari provocări ale omenirii, şi-au adaptat producţia pentru a contribui la salvarea vieţilor.

Cercetări pentru a oferi soluţii urgente

În timpul aceste crize induse de pandemia de Covid-19, un răspuns rapid este esenţial, iar industria de componente auto îşi foloseşte energia şi resursele pentru a găsi modalităţi de a înţelege şi combate virusul. Companii, precum Intel şi Nvidia, sunt deja în fruntea bătăliei, oferind cercetătorilor instrumentele necesare pentru a analiza caracteristicile genomice ale coronavirusului.

Tehnologia de filtrare a companiei Mann+Hummel, bazată pe filtre HEPA şi lumină ultravioletă, poate salva vieţi prin reducerea infecţiei încrucişate prin aerosoli în unităţile medicale.

La rândul său, Here Technologies a dezvoltat o aplicaţie care permite utilizatorilor să urmărească în timp real răspândirea globală a virusului.

Accelerarea diagnosticului persoanelor infectate este un alt exemplu de inovaţie de vârf care ne-ar putea permite să luptăm împotriva răspândirii virusului. Bosch a analizat acest aspect şi a dezvoltat un sistem rapid de testare Covid-19 în mai puţin de şase săptămâni.

Sprijinirea serviciilor de sănătate

Industria auto are acces la echipamente, cum ar fi tehnologia de imprimare 3D, care ar putea ajuta la producerea de materiale medicale. Când preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a chemat industriile să caute soluţii şi să ajute la producerea acestor materiale, producţtorii şi furnizprii de componente auto analizau deja posibilităţile.

Înainte ca Europa să devină epicentrul focarului, Garrett Advancing Motion livrase deja aproape 2.000 de turbocompresoare pentru ambulanţele din China.

ZF şi Mahle îşi oferă acum sprijinul prin utilizarea imprimării 3D pentru echipamente medicale.

BorgWarner caută modalităţi de a-şi regla liniile de producţie pentru a fabrica piese pentru ventilatoare, în timp ce GKN creşte producţia de ventilatoare pentru a răspunde cerinţelor afalte în creştere exponenţială.

Donaţii din industria de componente auto

Companii precum Aisin, Brembo, Denso, Honeywell şi Toyota au adus contribuţii în bani pentru sprijinarea spitalelor din întreaga lume şi a Crucii Roşii.

Altele, precum Hella, Valeo, Agrati, Magna şi Faurecia, donează materiale esenţiale, cum ar fi mănuşi, combinezoane de protecţie şi alte produse pentru spitale. Exemple de muncă în echipă şi cooperare la nivel mondial pot fi acum observate peste tot, precum echipa Cummins, care a procurat 500.000 de măşti pentru a-şi ajuta colegii din China.

Aceste exemple arată că în perioadele de criză este esenţial să fie sprijinite inovarea şi industriile care au capacitatea de a furniza rapid tehnologia care poate salva vieţi.

 

CITEŞTE ŞI:

DKV Euro Service și decontarea noii taxe de drum din Bulgaria

A început eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă

Viitoarele interioare Nissan vor renunța la butoane?

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...