Advertisement

Grecia
Home Administrare flote Juridic În pragul Sărbătorilor de iarnă, noi state din Europa impun restricții severe

În pragul Sărbătorilor de iarnă, noi state din Europa impun restricții severe

În încercarea de a limita extinderea pandemiei de Covid-19, noi state din Europa impun restricții severe. Olanda intră într-o carantină de 5 săptămâni, iar Cehia oprește circulația pe timpul nopții și reînchide restaurantele și barurile. La rândul ei, Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie, iar  Marea Britanie înăsprește restricțiile din Londra la cel mai ridicat nivel.

Începând din această săptămână, OLANDA intră în carantină până în data de 19 ianuarie, aceasta fiind printre cele mai severe restricții adoptate până acum de Guvernul de la Amsterdam.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor fi închise de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise.

Într-un discurs întrerupt de huiduielile celor care se opun măsurilor, premierul olandez, Mark Rutte, le-a cerut concetăţenilor săi să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maxim doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

În Olanda, numărul contaminărilor a înregistrat o creştere bruscă, iar bilanţul deceselor a depăşit 10.000. Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus. În martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile.

Și în CEHIA, Guvernul a anunţat o serie restricții, precum reinstaurarea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii (23:00 – 5:00) şi reînchiderea restaurantelor şi barurilor din ţară începând de vineri, incluzând Crăciunul, după o creştere semnificativă a contaminărilor cu noul coronavirus.

Măsurile anunţate includ, de asemenea, limitarea la şase persoane a întrunirilor în interior şi în aer liber şi interzicerea consumului de alcool în aer liber, începând cu 18 decembrie. Vacanţa şcolară va începe mai devreme.

Republica Cehă, care are 11 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o creștere a infecţiilor cu coronavirus în toamnă, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii.

În ultimele săptămâni, Cehia a înregistrat aproximativ 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi, la un bilanţ total din martie de peste de 580.000 de cazuri şi mai mult de 9.600 de decese.

Încetinirea epidemiei a determinat guvernul să relaxeze unele restricţii la începutul lunii decembrie, inclusiv prin redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi galeriilor, dar măsura a fost de scurtă durată.

Praga a anunţat, de asemenea, că guvernul va oferi teste antigenice gratuite pentru Covid-19 tuturor cetăţenilor, începând cu 16 decembrie.

La rândul ei, și TURCIA adoptă restricții severe, impunând o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie tot pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, a anunțat prețedintele Erdogan după o şedinţă a cabinetului.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

Anunţul vine în momentul în care Turcia a raportat 229 de decese, cel mai mare număr zilnic, şi 29.617 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Măsurile au fost deja înăsprite la începutul lunii decembrie, cu interdicţii de circulaţie de weekend, în timp ce de luni până vineri nu se poate circula între orele 21:00 şi 05:00.

Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecţii şi 16.646 de decese.

Pe de altă parte, MAREA BRITANIE a decis să înăsprească restricţiile din Londra la cel mai ridicat nivel din Anglia, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19, care ar putea avea legătură cu o nouă tulpină a coronavirusului.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că au fost indentificate peste 1.000 de cazuri de infectare cu noua tulpină, majoritatea în sud-estul Angliei.

Deşi nimic nu sugerează în prezent că noua tulpină ar provoca o formă mai gravă de boală, sau că aceasta nu ar răspunde la vaccin, Matt Hancock a spus că aceasta ar putea contribui la un nivel mai ridicat al infecţiilor.

La începutul lunii decembrie, guvernul a implementat în Anglia un sistem de restricții pe trei nivele, pentru a încerca să ţină sub control un al doilea val al epidemiei, după carantina naţională din ultima lună.

Peste 40% dintre cetăţeni au fost plasaţi în cea mai mare categorie de risc. Cu toate acestea, Londra, care este motorul economiei britanice, se află în prezent doar la un nivelul mediu al restricţiilor.

Noile restricții, de nivel 3, vor intra în vigoare miercuri, de la ora 00:01 GMT.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că Marea Britanie a raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.

 

CITEȘTE ȘI:

Vin vacanțele! Condițiile de intrare în AUSTRIA până la 31 decembrie 2020

Flota Poștei Române ”se înverzește” cu 15 utilitare electrice Renault Kangoo ZE

OMV Germania vinde 285 de benzinării fraților miliardari Issa din Marea Britanie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...