OMV Germania vinde 285 de benzinării fraților miliardari Issa din Marea Britanie

Grupul britanic EG, deținut de frații miliardari Zuber și Mohsin Issa, de origine indiană, au cumpărat de la OMV Germania un lanț de 285 de benzinării din sudul țării, într-un acord de 485 milioane euro (440 milioane lire sterline).
OMV

Decizia va extinde imperiul de benzinării al grupului în Marea Britanie și Europa.

Acordul cuprinde benzinăriile din sudul țării, în special din Bavaria și Baden-Württemberg, care au un grad foarte mic de integrare cu rafinăria OMV din Germania, deoarece rafinăria este specializată în producția de produse petrochimice.

În octombrie, EG Group a mai preluat lanțul de supermarketuri Asda, de la Walmart, readucându-l în proprietatea unei companii britanice după 20 de ani, iar în noiembrie, o rețea de 650 de cafenele aparținând Caffe Nero.

La scurt timp după achiziția Asda, frații Issa au fost înnobilați, fiind ridicați la rangul de CBE – Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.

Grupul EG, cu sediul în Blackburn (Lancashire, nord-vestul Angliei), se află într-o creștere rapidă încă de când a fost fondat în 2001, la Manchester.

Potrivit companiei, după preluarea noilor puncte de vânzare a carburanților de la OMV Germania, își va extinde prezența în țară. Grupul operează deja sub marca Esso.

 

CITEȘTE ȘI:

Oliver Zipse, șeful BMW, va prealua conducerea ACEA în 2021

Noi firme străine înmatriculate în domeniul reparaţiilor auto şi moto

Vin vacanțele! Condițiile de intrare pentru turiști în MALDIVE

 

 

 

Adaugati comentariu