Advertisement

austria
Home Transporturi Vin vacanțele! Condițiile de intrare în AUSTRIA până la 31 decembrie 2020

Vin vacanțele! Condițiile de intrare în AUSTRIA până la 31 decembrie 2020

Pentru cetățenii români sau UE care sosesc din România, intrarea în Austria este permisă dacă dețin un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii cu vârsta de până la 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.
Dacă nu poate fi prezentat rezultatul testului sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.

Pentru cetățenii statelor terțe (care nu sunt membre UE) care sosesc din România intrarea este permisă numai cu prezentarea unui test negativ, însă aceștia sunt obligați să intre în carantină la domiciliu timp de 10 zile, pe cheltuială proprie. Dacă nu pot demonstra că dețin o locuință adecvată pentru carantină, li se interzice accesul.

Persoanele care dețin un drept de ședere/reședință în Austria sau într-unul din următoarele state: Belgia (cu excepția regiunii capitalei Bruxelles și a Valoniei), Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța (cu excepția regiunilor Île-de-France, inclusiv Paris, și Provence-Alpes-Côte d`Azur), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia (cu excepția regiunii de Nord și Lisabona), San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Suedia, Cehia (cu excepția regiunii Praga), Ungaria, Vatican, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (cu excepția regiunilor: East Midlands, North East, Yorkshire și The Humber) și Cipru, pot intra fără restricții în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședința într-una din aceste state sau în Austria. La intrarea în Austria, autoritățile vamale pot solicita inclusiv documente justificative care să ateste faptul că persoana/persoanele s-a/s-au aflat în ultimele 10 zile pe teritoriul statelor mai sus-menționate.

Persoanele care fac parte din următoarele categorii:

– membrii personalului misiunilor diplomatice sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie,

– angajații organizațiilor internaționale sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie,

– personalul misiunilor umanitare,

– personal de îngrijire și medical,

– forță de muncă sezonieră în agricultură, silvicultură sau turism, sau

– persoanele care sunt angajate de o instituție internă de stat de nivel regional sau guvernată de dreptul public și al cărui loc de muncă sau serviciu se află în străinătate, în măsura în care activitatea acestei instituții în străinătate este în interesul Austriei

și care sosesc în Austria din alte state decât cele menționate mai sus, pot intra pe teritoriul austriac numai dacă dețin un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei perioade de carantină la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Formulare de interes sunt disponibile la următoarele linkuri:

Aceste măsuri nu se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri.

Este permis în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state. Este posibil ca la frontieră să fie solicitate documente justificative care să asigure intrarea în statul de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de intrare și tranzit. Aceasta este disponibilă la următoarele pagini de internet:

Atenție: Este posibilă creșterea timpilor de așteptare la frontiera austriacă.

Recomandări privind deplasările în Austria

Pe cale rutieră: Se recomandă achiziționarea vignetei care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă.

Atenție: Urmare măsurilor interne adoptate de către statul austriac în autovehicule trebuie respectată distanțarea (un scaun liber între călători).

Pe cale ferată și aeriană: Se recomandă consultarea regulată a paginilor de internet ale companiilor de cale ferată și aeriană din cele două state. Se aplică aceleași reguli și excepții prevăzute pentru transportul rutier.

 

CITEȘTE ȘI:

Scădere de 11% pentru exporturile de mijloace de transport în primele 10 luni

Vehiculele comerciale din România 2021 – clasa medie

Ilfov. Carantina zonală se ridică pentru Măgurele, dar se prelungește în alte 5 localități

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...