Advertisement

ID. Buzz GTX

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai puternic ”Bulli” de serie din toate timpurile.

Volkswagen Vehicule Comerciale lansează o serie de modele noi în 2024. La conferința anuală de presă de la Hanovra, Lars Krause a declarat: “În primul rând, există Noul California, cu un număr incredibil de fani! Aștept cu nerăbdare premiera mondială din această vară încă de când am dezvăluit mașina concept anul trecut. În al doilea rând, avem noul Transporter, care este succesorul legendarului T6. Dar astăzi este vorba despre un cu totul alt joc. Și anume noul ID. Buzz GTX.”

Noul ID. Buzz GTX are o baterie nouă de 79 kWh (net) la bord, în versiunea cu ampatament standard. Versiunea cu ampatament extins (+250 mm) este alimentată tot de o baterie nouă, de 86 kWh (net). Ambele modele GTX sunt dotate standard cu tracțiune integrală 4MOTION și pot accelera de la 0 la 100 km/h în doar 6,5 secunde (estimativ). Pre-vânzările pentru ID. Buzz GTX vor începe în vara aceasta, anunță producătorul.

ID. Buzz GTX

„Cel mai puternic Bulli din toate timpurile, cu două ampatamente și două dimensiuni de baterie, disponibil cu 5, 6 sau 7 locuri, plus tracțiunea integrală standard – pentru putere de tracțiune și tracțiune optime în orice situație de condus. Chiar ar trebui să se numească ID. Buzz GTXXL! Aceasta înseamnă că 2024 începe foarte bine”, spune Lars Krause, membru al Consiliului de Administrație, responsabil de vânzări și marketing la Volkswagen Commercial Vehicles.

Tracțiune integrală electrică

Noul ID. Buzz GTX este echipat cu două motoare electrice. Un motor de 80 kW antrenează puntea față, în timp ce un motor de 210 kW alimentează puntea spate – împreună formează tracțiunea integrală. Viteza maximă a modelelor GTX este limitată electronic la 160 km/h. Motoarele electrice de acționare din ID. Buzz GTX sunt alimentate cu energie prin intermediul unei baterii de 79 kWh sau 86 kWh. Bateria de 79 kWh poate fi încărcată la stațiile de încărcare rapidă DC cu până la 185 kW. La capacitatea maximă de încărcare, se încarcă din nou de la 10 la 80% în aprox. 26 minute; bateria de 86 kWh absoarbe energie cu până la 200 kW la stațiile de încărcare rapidă DC. De asemenea, se încarcă de la 10 la 80% în aproximativ 26 de minute la capacitatea maximă de încărcare.

ID. Buzz GTX

Capacitate de remorcare GTX

Datorită unei puteri suplimentare de 100 kW (136 CP) și sistemului de propulsie 4MOTION, ID. Buzz GTX oferă o greutate maximă mai mare a remorcii: versiunea cu ampatament normal poate trage fără efort până la 1.800 kg (frânat, gradient de 8%), în timp ce ID. Buzz GTX cu ampatament lung are o capacitate maximă de remorcare de 1.600 kg. Greutatea maximă a remorcii a fost astfel crescută cu 800, respectiv 600 kg. Sistemul 4MOTION oferă avantaje mari de tracțiune atunci când tractați o remorcă în special pe suprafețe umede sau libere. Noul ID. Buzz GTX este, prin urmare, un vehicul de remorcare ideal – de exemplu, pentru remorci pentru bărci sau cai, care sunt deseori deplasate pe teren alunecos.

ID. Buzz GTX

Exteriorul GTX

ID. Buzz GTX se caracterizează printr-un front-end individualizat. O bară de protecție în stil GTX cu o grilă neagră de admisie a aerului cu design fagure și noi elemente laterale de ghidare a aerului asigură, de asemenea, un aspect dinamic și distinctiv. Noi lumini de zi sunt integrate în bara de protecție, în stânga și dreapta. Toate elementele caroseriei negre, cum ar fi noua grilă de admisie a aerului, elementele de ghidare a aerului, inscripția GTX și carcasele oglinzilor exterioare sunt finisate în negru lucios. În plus, jantele de aliaj Solna, de 20 inch, sunt echipament standard. Gama de jante GTX este completată de două noi jante din aliaj de 21 de inch, disponibile opțional. Deasemenea standard sunt și farurile cu matrice LED IQ.LIGHT. Un nou finisaj de vopsea de culoare Cherry Red este oferit exclusiv pentru ID. Buzz GTX. Acest roșu va fi configurabil ca finisaj cu vopsea solidă și, opțional, în combinație cu Mono Silver metalic ca finisaj cu vopsea în două tonuri.

Interior GTX

Volkswagen Commercial Vehicles a personalizat și dotarea interioară. Tonurile închise subliniază caracterul sportiv al celui mai puternic ID. Buzz. De exemplu, ambele versiuni ID. Buzz GTX sunt singurele modele din linia de produse care sunt echipate cu un plafon negru.

VW

Scaunele au, de asemenea, designul specific GTX. În față sunt utilizate scaune confort reglabile electric cu funcție de memorie. Scaunele au de huse din microfleece ArtVelours Eco de culoare neagră, cu un nou model de diamant, precum și cusături contrastante roșii. Cusăturile în cruce roșie sunt o caracteristică distinctivă a volanului multifuncțional, care este rafinată printr-o aplicație roșie pe ornamentul central și inscripția GTX integrată în crom.

Habitaclul GTX

Varianta ID. Buzz GTX cu ampatament standard este disponibil cu 5 locuri, cu o banchetă cu 3 locuri împărțită 40:60 în al doilea rând (2/3) sau ca și cu 6 locuri (opțional), cu două scaune individuale pe rândul 2 și 3 (2/2/2).

Varianta de ID. Buzz GTX cu ampatament lung se va lansa cu 5 locuri și cu o banchetă cu 3 locuri (2/3) și va fi disponibilă opțional și echiparea cu șase locuri (2/2/2). Această versiune va fi oferită, în plus, și cu șapte locuri, cu o banchetă cu 3 locuri în al doilea rând și două locuri individuale în al treilea rând (2/3/2). În funcție de model, scaunele din al doilea rând pot fi deplasate longitudinal cu 150 mm (la ampatamentul standard) sau 200 mm (la ampatamentul lung).

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

 

Comenzi deschise pentru noul Renault Master

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...

Vehicule comerciale uşoare

Comenzi deschise pentru noul Renault Master

Noul Renault Master este gata pentru întâlnirea cu clienții. L-am condus, la...