Guvernul va adopta măsuri de sprijin şi pentru industria auto

Vor fi adoptate măsuri de sprijin şi pentru industria auto. Marţi va avea loc o nouă şedinţă de lucru a Grupului creat la nivelul Guvernului în vederea găsirii de soluţii pentru celelalte categorii de persoane, angajaţi, companii, care în această perioadă sunt afectate de pandemia de coronavirus.vehicule ”verzi”

Potrivit şefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, Guvernul ia în calcul măsuri distincte pentru cabinetele stomatologice, având în vedere că acestea au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea ca urmare a aplicării măsurilor dispuse prin ordonanţă militară pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Sunt chestiuni care în momentul de faţă au rămas neclare sau, cel puţin, aşa reclamă unele categorii profesionale, cum este cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderi individuale, ce se întâmplă cu cei care care lucrează în cabinetele stomatologice, cei care lucrează în organizaţiile neguvernamentale, sunt doar câteva dintre categorii care, în momentul de faţă, reclamă că dispoziţiile adoptate în prezent nu sunt foarte clare şi nu reglementează situaţia lor. De aceea, mâine (marţi – n.r.) vom avea o şedinţă de lucru la nivelul Grupului pe care l-am constituit la nivelul Guvernului împreună cu Administraţia Prezidenţială şi cu partenerii sociali pentru a veni cu precizări cu privire la modul în care se aplică aceste măsuri pentru toate categoriile profesionale şi acolo unde nu există o acoperire în reglementarea actuală să venim cu noi dispoziţii legale”, a afirmat Ionel Dancă.

Acesta a precizat că se caută soluţii şi pentru companii mari, menţionând sectorul auto.

„Ne-am adresat cu prioritate IMM-urilor, dar sunt companii mari, care, în momentul de faţă, resimt puternic efectele acestei crize economice provocată de pandemia de coronavirus şi sunt în consultări cu aceste industrii pentru a gândi scheme de sprijin la nivelul lor. E industria auto, este o industrie strategică pentru România şi vom căuta în perioada următoare soluţii de sprijin”, a declarat Dancă.

Totodată, persoanele fizice autorizate (PFA) care şi-au întrerupt activitatea pe perioada stării de urgenţă vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut.

„Noi, prin ordonanţa de urgenţă pe care am adoptat-o, am prevăzut, la categoria alţi profesionişti, plata unei indemnizaţii la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru cei care în această perioadă îşi suspendă activitatea pe perioada stării de urgenţă şi ne-am gândit aici la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale”, a precizat Ionel Dancă.

 

CITEŞTE ŞI:

Peste 300.000 de companii vor fi afectate de coronacriză

Pentru creditele garantate, IMM-urile nu au nevoie de Certificat de stare de urgenţă

CORONAVIRUS. Români, mai îngrijoraţi de starea lor financiară, decât de sănătate

 

Adaugati comentariu