Guvernul pregătește construcția Variantei de Ocolire Sighişoara

Construcția Variantei de Ocolire a municipiului Sighişoara este estimată 391,17 milioane lei, durata acesteia fiind de doi ani, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Transporturilor.
Sighişoara

Conform documentului, traseul va avea o lungime de 13,057 km, iar de-a lungul său vor mai fi construite un pasaj, un pod și un viaduct.

Astfel, pentru traversarea căii ferate Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Mediaş-Cluj şi a drumului naţional DN 13 este prevăzut un pasaj, iar traversarea râului Târnava Mare şi a pârâului Satului se realizează printr-un pod.

Totodată, au fost prevăzute două parcări de o parte şi de alta, cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele şi 20 pentru autoturisme.

„Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul municipiului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Finanţarea obiectivului de investiţii se va realiza din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

 

CITEȘTE ȘI:

Perspective negative pentru piața auto. Vânzările globale vor scădea cu 20%

Circulația rutieră, deschisă pe încă 17,9 km din Autostrada Transilvania

Parteneriate cu autoritățile locale pentru Variantele de Ocolire Sibiu Sud și Mediaș

 

 

Adaugati comentariu