Parteneriate cu autoritățile locale pentru Variantele de Ocolire Sibiu Sud și Mediaș

La Sibiu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat împreună cu președintele Consiliului Județean Sibiu și cu primarul Mediașului parteneriatele privind realizarea Variantelor Ocolitoare Sibiu Sud și Mediaș.
sibiu

Pentru construcţia Variantei de Ocolire Sibiu Sud, Consiliul Județean Sibiu a realizat un Studiul de prefezabilitate, care a stabilit două trasee pentru construcția șoselei de centură. Studiul de Fezabilitate va stabili care dintre ele este cel optim:

  • Traseu 1 : trece pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Are o lungime 22,5 km, investiția fiind de 1,4 milioane de lei.
  • Traseu 2: subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Are o lungime de 20,2km, valoarea investiției fiind de 717.669 lei.

Pentru construcţia Variantei de Ocolire Mediaş, Valoarea estimată a contractului este de 125,7 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizaţia de construire şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

În lungime de 8,5 km, șoseaua va asigura o conexiune paralelă cu DN 14, care va permite tranzitul traficului greu pe 3 direcţii principale (Sibiu, Sighisoara şi Târnăveni), ocolind localitatea.

În iulie 2019, compania turcă Bergiz İnşaata a depus o oferta pentru construcția VO Mediaș.

“Știți foarte bine că prin crearea cadrului normativ necesar, am dat posibilitatea autorităților locale să-și realizeze obiectivele de interes local și apoi acestea vor fi predate CNAIR. Prin aceste parteneriate, autoritățile locale sunt mult mai prezente și active în realizarea obiectivelor lor de investiții”, a declarat ministrul, Lucian Bode.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum pot fi reclamate și soluționate neregulile din asigurări

Șosea rapidă între Constanţa și stațiunile din sudul Litoralului. Ce spune premierul Orban

Flote noi de aproape 100 de autoturisme în total pentru 3 instituții de stat

 

 

Adaugati comentariu