Guvernul a decis prelungirea altor patru măsuri active până la 30 iunie 2021

Pe lângă şomajul tehnic şi timpul flexibil de muncă, Guvernul a decis miercuri prelungirea altor măsuri active până la 30 iunie 2021, a anunțat Ministerul Muncii.
măsuri active

Astfel, a fost prelungită măsura privind plata a 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgenţă sau alertă din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 şi 29 de ani înregistraţi ca şomeri sau a cetăţenilor români încadraţi în aceleaşi categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

De asemenea, alte două măsuri active prelungite până la 30 iunie 2021 sunt cele care prevăd acordarea a 35% din remuneraţia cuvenită zilei de muncă pentru lucrătorii zilieri, pe o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, şi a 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut, pentru angajaţii sezonieri.

Totodată, se vor acorda zile libere plătite pentru părinţi în perioada cursurilor online. Părinţii vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a modificat Ordonanța de Urgență pentru amânarea ratelor la credite

Test drive Mazda MX-30

Autostrada Lugoj – Deva. Pe lotul 3 se ridică restricția de viteză. Circulația va fi permisă cu 130 km/h

 

Adaugati comentariu