Advertisement

fond de urgență
Home Finanţare Fonduri publice Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM INVEST

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM INVEST

În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat prelungirea până la 30 iulie 20201 a programului IMM INVEST, care va include şi subprogramul AGRO INVEST destinat fermierilor.

”Anul trecut, când am implementat IMM INVEST, au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înţeleg că suma este aproape solicitată deja şi, dacă este un program de succes, aşa cum este şi IMM INVEST, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a declarat premierul Florin Cîţu.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunţat că în şedinţa de Guvern a susţinut prelungirea programului IMM INVEST până la 30 iulie 2021 şi că a introdus o serie de completări, precum extinderea categoriilor de beneficiari şi modificarea criteriului de eligibilitate.

„Sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o prioritate pentru Ministerul Finanţelor, astfel că am susţinut în şedinţa de Guvern de astăzi prelungirea programul IMM INVEST până la 30 iulie 2021. Totodată, am introdus o serie de completări, respectiv extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a întreprinderilor solicitante, precum şi includerea producătorilor de vinuri şi bere în cadrul domeniilor eligibile”, a precizat ministrul Finanțelor.

Programul IMM INVEST România este destinat susţinerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanţare, pentru asigurarea lichidităţilor necesare în vederea continuării activităţii economice, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii şi/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele şi contul statului roman, prin Ministerul Finanţelor Publice, conform informaţiilor publicate pe site-ul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

În cadrul programului, statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor accesate la una dintre băncile partenere şi nu se plătesc dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare. Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului opt luni de la data acordării creditului, iar comisionul de administrare şi comisionul de risc vor fi subvenţionate integral pe toată durata de derulare a creditului garantat în cadrul programului. De asemenea, nu se plăteşte comision de rambursare anticipată.

 

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul a adoptat Legea Companiei Naționale de Investiţii Rutiere

Renault va construi modele pentru Mitsubishi în Europa!

Comuna Clinceni (IF) a intrat în carantină pentru 14 zile

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

baterii
Fonduri publice

Primăria Bârlad achiziționează 11 autoturisme electrice, prin programul Rabla Plus

Primăria municipiului Bârlad intenționează să achiziționeze un număr de 11 autoturisme electrice,...

CAFE
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...