Guvernul a adoptat o nouă Ordonanță pentru modificarea Codului Rutier. Care sunt schimbările

Guvernul a adoptat o nouă Ordonanţa pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (Codul Rutier), proiectul de act normativ fiind promovat din inițiativa Ministerului Afacerilor Interne în scopul îmbunătățirii cadrului legal din acest domeniu.vehicule

Una din modificările actului normativ adoptat de Guvern, care reglementează circulaţia pe drumurile publice, se referă la constituirea unei evidenţe unitare a vehiculelor înregistrate, care se ţine la nivelul primarilor comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti, prin înfiinţarea unui registru unic de către Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări.

De asemenea, prin Ordonanța de modificare a Codului rutier, extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere și în ceea ce privește proba practică susținută pentru categoriile A1, A2 și A, cu excepția probei susținută în poligon.

Pe de altă parte, ordonanța adoptată de Guvern reglementează și competența Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări de a elibera permisul de conducere internațional. Modalitatea și condițiile de emitere urmează să fie stabilite prin regulamentul de aplicare a O.U.G. nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prima de casare acordată prin Programul ”Rabla Clasic” va fi majorată cu 15%

Skoda Auto reduce producţia pe fondul deficitului de cipuri

 

 

Adaugati comentariu