Skoda Auto reduce producţia pe fondul deficitului de cipuri

Skoda Auto, parte a grupului german Volkswagen, va reduce producţia săptămâna aceasta, din cauza deficitului de cipuri, relatează Reuters citând surse din cadrul sindicatelor.Skoda Auto

Unele schimburi care lucrează la producţia modelelor Octavia, Enyaq, Fabia, Scala şi Kamiq vor fi anulate.

„După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situaţia producţiei se înrăutăţeşte din nou”, au precizat sindicatele, în buletinul săptămânal Skodovacky Odborar.

În 2022, vânzările Skoda pe plan global au scăzut cu 16,7%, din cauza lipsei de componente, a problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare şi a războiului din Ucraina, dar cu toate acestea compania se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei în 2023.

„Situaţia de pe piaţă va rămâne tensionată în 2023, dar suntem prudent optimişti că situaţia se va îmbunătăţi în lunile următoare”, a declarat directorul general de la Skoda Auto, Klaus Zellmer.

Cu peste 33.000 de angajaţi la trei fabrici, Skoda este unul din cei mai mari angajatori şi exportatori din Cehia. Însă, în ultimii ani, livrările sale au scăzut constant după ce, în 2019, a livrat peste 1,24 milioane de autovehicule la nivel mondial.

Skoda Auto a livrat anul trecut, la nivel global, 731.300 de unități. Livrările către piața din India au crescut considerabil în 2022, cu 128%, iar compania plănuiește să se extindă în 2023 și în Vietnam.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Top 10 cele mai bine vândute mașini din lume în 2022

BCR Leasing a lansat asistentul virtual Lea, care oferă informații despre finanțări

 

 

Adaugati comentariu