Noi legături feroviare internaționale finanțate de Comisia Europeană. Cum va fi conectată România

Comisia Europeană a anunțat că va sprijini 10 proiecte-pilot pentru a stabili noi servicii feroviare pe distanțe lungi pentru pasageri sau pentru a le îmbunătăți pe cele existente. Partea de vest a României va fi conectată cu Europa prin intermediul proiectului depus de Ungaria.feroviare

„În timp ce cererea de mobilitate ecologică este în creștere, avem nevoie ca piața feroviară să răspundă mult mai bine și mult mai rapid, în special pentru călătoriile lungi și transfrontaliere. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană dorește acum să ajute companiile feroviare să creează noi conexiuni feroviare internaționale – zi și noapte – prin eliminarea numeroaselor bariere de pe calea ferată transfrontalieră. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu sectorul feroviar pentru a face din aceste 10 proiecte-pilor un succes și pentru a inspira pe mulți alții să se alăture !”, a precizat comisarul european pentru Transport, Adina Vălean.

Comisia a selectat următoarele propuneri pentru proiectele-pilot:

1. Ministerul Transporturilor din Ungaria, noi servicii de transport feroviar care leagă Ungaria, Austria și vestul României;

2. Legătura Germania – Danemarca – Suedia, cu participarea companiei suedeze SJ – noul serviciu de transport feroviar de noapte Stockholm – Copenhaga – Berlin și tren de zi Hamburg – Göteborg (și eventual Oslo, în cooperare cu compania daneză DSB și cea germană Deutsche Bahn – DB), Snälltaget (serviciu feroviar de noapte îmbunătățit Stockholm – Copenhaga – Berlin), České dráhy (serviciu nou Praga – Berlin – Copenhaga, în cooperare cu DB și DSB) și Flixtrain (serviciu nou Leipzig – Berlin – Copenhaga – Stockholm)

3. Trenurile de la miezul nopții – noul serviciu de transport feroviar de noapte Paris – Milano – Veneția;

4. Flixtrain – serviciu de transport feroviar nou Munchen – Zurich;

5. WESTbahn, serviciu de transport feroviar nou Munchen – Viena – Budapesta, extindere a serviciului existent;

6. Nederlandse Spoorwegen, îmbunătățirea serviciului existent Amsterdam – Londra, în cooperare cu Eurostar;

7. European Sleeper, nou serviciu de transport feroviar de noapte Amsterdam – Barcelona;

8. Ferrovie dello Stato Italiane /Deutsche Bahn, servicii noi Roma – München și Milano – München;

9. ILSA, noi servicii Lisabona – A Coruña și Lisabona – Madrid;

10. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, noi servicii care fac legătura între Catalonia și sudul Franței.

feroviare

Propunerile au fost înaintate de sectorul feroviar și de autoritățile relevante ca răspuns la Planul de acțiune al Comisiei pentru a stimula transportul feroviar de pasageri pe distanțe lungi și transfrontaliere.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Traficul pe o porțiune din Autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania livrează primul camion electric eActros către Blue River

 

 

 

Adaugati comentariu