Traficul pe o porțiune din Autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile

Începând de miercuri dimineaţa, circulația va fi închisă pe Autostrada Sebeş - Turda A10, între km 15+760 - 16+800, pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Autostrada Sebeş - Turda

„Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 1 februarie 2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800”, a precizat CNAIR.

Pe perioada instituirii restricţiilor, ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

CNAIR a menționat că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie.

Porțiunea afectată face parte din Lotul 1 (17 km), care a fost realizat de Asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio. Circulația a fost deschisă parțial, pe 15,5 km, în decembrie 2020, iar pe restul de 1,5 km, în noiembrie 2021.

În decembrie 2022, o alunecare de rambleu s-a produs la kilometrul 16 în zona Alba Iulia Nord pe sensul Sebeș – Turda, iar pe banda de rezervă a sensului Sebeș – Cluj au apărut fisuri în carosabil. Circulația a fost parțial restricționată în zona alunecării de teren, șoferii fiind deviați pe banda 2.

A10 este autostrada care face legatura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebeș – Turda.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania livrează primul camion electric eActros către Blue River

AFM pregătește programul pentru ecologizarea flotelor comerciale

 

 

 

Adaugati comentariu