Grecia va primi turişti străini începând cu 1 IULIE. Ce trebuie să ştie românii

Sezonul estival în Grecia pentru turiştii străini va fi deschis începând cu 1 iulie, după ce vor fi reluate gradual zborurile directe spre staţiuni, a anunţat premierul grec Kyriakos Mitsotakis.
grecia

Potrivit sursei citate, locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi turiştii greci începând cu 15 iunie.

Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Premierul grec a anunţat de asemenea o serie de măsuri pentru sprijinirea sectorului turistic şi hotelier, cum ar fi
reducerea TVA de la 24% la 13% în următoarele aproximativ cinci luni pentru biletele de transport public, cafenele, băuturi non-alcolice şi pentru intrările la cinema în aer liber.

România ar putea semna un protocol cu Grecia, Bulgaria şi Serbia privind reluarea turismului între cele patru ţări, însă acest lucru a fost amânat până acum pentru că Parlamentul de la Bucureşti nu încuvinţase Starea de Alertă. Aprobarea a avut loc miercuri.

Ministrul Economiei, care deţine şi portofoliul Turismului, susţine că îşi doreşte ca turiştii români să îşi poată petrece vacanţele în străinătate în siguranţă.

„Noi ne dorim ca turiştii români, dacă vor să îşi petreacă sejurul şi vacanţele în străinătate, să fie în siguranţă acolo. Ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla! Un alt obiectiv al meu, ca ministru al Turismului, este să am cât mai mulţi turişti, români şi străini, în România. Cei care nu vor în România să se ducă în altă parte, dar să fie în siguranţă. Am rămas surprins când am auzit că s-a spus că România nu vrea. Nu s-a pus niciodată problema să spunem că nu vrem, sunt turişti români care doresc să meargă în Bulgaria, în Grecia. Evident că vrem să îi ajutăm dacă vor să se ducă să fie în siguranţă acolo şi vom face tot ce ţine de statul român pentru asta”, a scris ministrul Virgil Popescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, premierii din cele patru state, România, Grecia, Bulgaria şi Serbia, vor relua discuţiile pentru încheierea unui protocol privind reluarea turismului.

„Săptămâna viitoare la început vom avea o nouă rundă de întâlniri”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

Marţi, premierul Ludovic Orban a discutat cu omologii săi din Grecia, Bulgaria şi Serbia în cadrul unei Reuniuni informale în format cvadrilateral la nivel înalt.

„Reuniunea, organizată în sistem video-conferinţă, la iniţiativa părţii bulgare, s-a constituit într-un exerciţiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricţiilor de circulaţie, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state. Prim-ministrulromân a informat în legătură cu dezbaterea în curs, din Parlamentul României, referitor la legislaţia cu privire la instituirea stării de alertă”, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

 

CITEŞTE ŞI:

Examenele pentru obţinerea permisului de conducere se reiau din 2 iunie

Cum administrează Business Lease flotele companiilor. Leasing operaţional în vremea pandemiei

Lunile aprilie şi mai, luate în calcul la emiterea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă

 

Adaugati comentariu