Advertisement

permis conducere
Home Transporturi Examenele pentru obţinerea permisului de conducere se reiau din 2 iunie

Examenele pentru obţinerea permisului de conducere se reiau din 2 iunie

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că examinarea pentru obţinerea permisului de conducere va fi reluată treptat, proba practică începând cu data de 2 iunie 2020, iar proba teoretică începând cu data de 15 iunie 2020/22 iunie 2020.

Potrivit DRPCIV, examinările pentru obţinerea permisului de conducere vor fi reluate astfel:

1. Programarea candidaţilor cărora le-au expirat dosarele de şcolarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 şi pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul şcolilor de conducători auto, cu informarea acestora.

2. Programarea candidaţilor cărora le expiră dosarul de şcolarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

3. Reluarea activităţii de examinare la proba practică pentru candidaţii aflaţi în situaţia de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activităţi să fie demarată examinarea practică pentru candidaţii aflaţi în situaţia prevăzută la punctul 2.

4. Reluarea activităţii de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcţie de numărul de candidaţi examinaţi şi capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituţiei Prefectului.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii de examinare la proba practică vor fi respectate, cu stricteţe, următoarele măsuri de protecţie în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

  • Utilizarea măştilor de protecţie – atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale şi interzicerea susţinerii examenului în situaţia în care aceasta depăşeşte 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de cel puţin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului şi instructorului auto.

DRPCIV reaminteşte că valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În acelaşi context şi pentru aceeaşi perioadă, se menţine şi valabilitatea documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obţinute de către solicitanţi de la alte entităţi.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum administrează Business Lease flotele companiilor. Leasing operaţional în vremea pandemiei

Lunile aprilie şi mai, luate în calcul la emiterea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă

Cele 7 excepţii de la purtarea măştii de protecţie. Ordinul MS-MAI

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...