Lunile aprilie şi mai, luate în calcul la emiterea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă

Ultimele modificări privind metodologia de acordare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS – CoV-2 au fost stabilite prin Ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial al României.
situaţie de urgenţă

Potrivit noului Ordin al ministrului Economiei, Certificatele de Situaţie de Urgenţă se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii ca urmare a efectelor deciziilor autorităţilor publice competente pe perioada stării de urgenţă sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020.

De asemenea, termenul până la care Ministerul Economiei poate elibera certificate de situaţii de urgenţă, la cerere, acestora, se prelungeşte până la data de 15 iunie 2020.

„Noutatea este că Certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referinţă şi luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie şi mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie. Am luat aceste decizii în urma dialogului neîntrerupt purtat cu operatorii economici în această perioadă, deoarece această iniţiativă de sprijin a fost demarată ca răspuns la nevoile lor şi ea trebuie să răspundă cât mai multor companii în dificultate”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Prevederile se regăsesc deja în platforma http://prevenire.gov.ro şi de ele pot beneficia operatorii economici care accesează aplicaţia pentru obţinerea unui CSU.

Actualul Ordin modifică Ordinul ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situaţii de urgenţă operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

 

CITEŞTE ŞI:

Cele 7 excepţii de la purtarea măştii de protecţie. Ordinul MS-MAI

Aşteptarea la intrarea în România din Bulgaria poate ajunge şi la 6 ore

Renault va închide 4 uzine din Franţa, în cadrul unui vast plan de restructurare

 

Adaugati comentariu