Advertisement

renault
Home Finanţare Renault va închide 4 uzine din Franţa, în cadrul unui vast plan de restructurare

Renault va închide 4 uzine din Franţa, în cadrul unui vast plan de restructurare

Constructorul auto francez Renault va închide patru uzine din Franţa, în contextul lansării unui plan vast de restructurare, relatează cotidianul financiar Les Echos.

Potrivit sursei citate, ar urma să fie închise micile uzine de la Choisy-le-Roi şi Fonderies de Bretagne, precum şi uzina de asamblare de vehicule de la Dieppe, unde este produs modelul Alpine. În fiecare din cele trei uzine lucrează mai multe sute de persoane.

Les Echos susţine că uzina de la Flins, care produce în prezent modelul electric Zoe şi are 2.600 de angajaţi, ar urma să înceteze să producă vehicule în câţiva ani şi îi vor fi încredinţate alte activităţi.

Pe de altă parte, reprezentanţii Revoz, subsidiara Renault din Slovenia, au anunţat că producătorul auto intenţionează să concedieze 400 dintre cei aproximativ 3.200 de angajaţi au săi, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a redus cererea de maşini.

Revoz, unul din cei mai mari exportatori din Slovenia, produce modelele Clio, Twingo şi Smart Forfour electric. Printre principalele pieţe ale companiei se numără Franţa, Germania şi Italia.

Grupul Renault, proprietarul Dacia, urmează să detalieze în săptămânile următoare un plan care vizează realizarea unor economii în valoare de două miliarde de euro pe parcursul a trei ani, în ideea redresării situaţiei financiare.

Renault a obţinut împrumutul sindicalizat garantat de statul francez, în valoare de cinci miliarde de euro, banii urmând a fi utilizaţi pentru a limita impactul economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19), relatează Reuters.

Împrumutul va fi supus spre examinare Consiliului de Administraţie, înainte de a fi aprobat oficial de Ministerul Economiei.

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

CITEŞTE ŞI:

Dieselgate. Acuzaţiile împotriva şefilor VW au fost retrase în schimbul a 9 mil. euro

Autorităţile locale solicită accelerarea lucrărilor la VO Satu Mare

Încă 5 puncte de trecere vor fi redeschise la frontiera cu Ungaria

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Protecția Consumatorilor
Finanţare

Flotă de 9 mașini electrice pentru Protecția Consumatorilor, prin programul Rabla Plus

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș intenționează să achiziționeze 9...