Advertisement

Ungaria
Home Transporturi Încă 5 puncte de trecere vor fi redeschise la frontiera cu Ungaria

Încă 5 puncte de trecere vor fi redeschise la frontiera cu Ungaria

Cinci noi puncte de frontieră pentru intrarea în România din Ungaria vor fi redeschise, miercuri, la Cenad (jud. Timiş), Turnu (jud. Arad), Salonta (Bihor), Valea lui Mihai (Bihor) şi Urziceni (Satu Mare), după ce începând de sâmbătă s-a permis tranzitul pentru turisme şi prin Nădlac II şi Borş.

Măsurile au fost luate în contextul în care, odată cu încetarea stării de urgenţă, la frontiera cu Ungaria s-au înregistrat valori ridicate de trafic. Timpii medii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pot fi consultaţi prin aplicaţia Trafic online, disponibilă pe site-ul politiadefrontieră.ro.

„În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore din 24 de ore, este un interval bine stabilit, care permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autorităţile de la Budapesta. În primă fază a fost până la 1.00 noaptea, după ce am discutat, şi autorităţile de la Budapesta au fost destul de deschise la propunerile noastre, s-a majorat intervalul şi acum tranzitul se face între ora 21.00 şi ora 13.00. În acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, se face din nou staţionare la intrarea în Ungaria şi se aşteaptă ora 21.00”, a spus ministrul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că şi autocarele vor avea dreptul să intre în România, iar astfel oamenii să nu mai fie nevoiţi călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România, de unde vin pe jos în ţară.

„Este permis şi transportul de persoane în zona internaţională, coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară este deschisă la dialog şi sperăm că şi această solicitare a noastră, care a fost acceptată de domnul ministru de Interne din Ungaria, să fie implementată, în sensul în care să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare. Acest traseu să fie deschis 24 din 24 de ore (…) Opinia noastră este că acest traseu trebuie să fie pe autostradă, dar nu depinde de noi”, a spus Vela.

Miercuri dimineaţă, şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria se vor întâlni să discute toate soluţiile care vor fi adoptate pentru decongestionarea traficului dintre cele două ţări.

Sâmbătă, au fost redeschise pentru turisme şi punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II (jud. Arad) şi Borş (jud. Bihor).

 

CITEŞTE ŞI:

ASF: Toate societăţile care practică RCA şi Casco merg pe pierdere

Marea Britanie va menține, după Brexit, taxe vamale la importurile de autovehicule

STB va cheltui peste 12 mil. lei pe asigurări RCA şi Casco pe 1 an

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...