STB va cheltui peste 12 mil. lei pe asigurări RCA şi Casco pe 1 an

STB - Societatea de Transport Bucureşti a bugetat 12,4 milioane de lei pentru asigurarea RCA şi Casco a vehiculelor din transportul public, precum şi pentru asigurarea călătorilor şi a bagajelor acestora.
stb

Potrivit anunţului de participare publicat pe platforma de achiziţii publice, SICAP, STB intenţionează să achiziţioneze minimum 2.036 de polite şi maximum 2.446 de poliţe.

În criteriile de atribuire, preţul are o pondere de 60%, „suma asigurată CASCO forfetar”, de 20%, „activitatea de constatare daune”, de 10%, iar „plata în rate”, tot de 10.

Factorului de evaluare „suma asigurată CASCO forfetar” asigura protecţia conducătorilor de vehicule împotriva efectelor unor evenimente de circulaţie imputabile, precum şi plata daunelor pentru cazurile de vandalism/alte riscuri impredictibile. În cazul STB, suma asigurată acoperă în părţi egale riscurile de avarii/vandalism. Suma asigurată solicitată de autoritatea contractanta prin caietul de sarcini este de minimum 10.000 lei. Plafonul sumei asigurate Casco forfetar este stabilit la 20.000 lei, pentru a nu induce costuri care nu pot fi suportate de STB şi pentru a-i responsabiliza pe conducătorii de vehicule.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea criteriu de atribuire, STB consideră că, din punct de vedere tehnic, activitatea de constatare daune, cu atât mai mult în cazul decontării directe, constituie un element important, întrucât reduce timpii de introducere în reparaţie a vehiculului avariat. Vehiculele utilizate de STB sunt parcate în 21 de autobaze şi depouri. Deplasarea tramvaielor şi troleibuzelor implicate în evenimente rutiere la asigurător pentru constatare nu este posibilă din punct de vedere tehnic datorită necesităţii existenţei retelei de contact şi eventual a căii de rulare, iar deplasarea autobuzelor este foarte costisitoare pentru asigurat. Din acest motiv, autoritatea contractantă solicită prin caietul de sarcini repartizarea cel puţin a unui inspector de constatare daune pentru deplasarea în unităţile STB şi eliberarea notelor de intrare în reparaţie într-un interval de maximum 4 zile de la data avizării daunei.

Cel de-al treilea criteriu de atribuire, factorul de evaluare privitor la plata în rate, STB consideră că acest avantaj de natură financiara, prevăzut de Legea nr. 132/2017, permite diminuarea efortului bugetar pe termen scurt al societăţii.
II.2.7)

Durata contractului, în valoare de 12,4 milioane de lei, este de 12 luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 iunie 2020.

 

CITEŞTE ŞI:

Bulgaria a găsit soluţia preţurilor corecte la carburanţi: 100 de benzinării de stat

Topul companiilor de poştă şi curierat din România

Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea între localităţi poate fi scrisă şi de mână

 

 

Adaugati comentariu