Bulgaria a găsit soluţia preţurilor corecte la carburanţi: 100 de benzinării de stat

Bulgaria a anunţat că intenţionează să construiască 100 de benzinării de stat în toată ţara şi să înfiinţeze o companie petrolieră, care va gestiona depozitele de petrol şi combustibili, pentru a creşte concurenţa şi pentru a asigura preţuri corecte la carburanţi pentru consumatori, relatează Reuters.
carburanţi

„Nu este niciun secret că de mai mulţi ani preţul de comercializare a combustibililor este o provocare pentru societatea noastră”, a declarat ministrul bulgar de Finanţe, Vladislav Goranov,

Acesta a explicat că noua companie petrolieră de stat va stimula competiţia şi se va asigura că preţurile locale la carburanţi vor reflecta mai rapid scăderile înregistrat de preţul petrolului pe piaţa mondială.

În luna aprilie, Consiliul Concurenţei din Bulgaria a demarat o investigaţie în rândul a 10 distribuitori de combustibili, după ce procurorii au trans un semnal de alarmă că preţul de de
comercializare a combustibililor a scăzut, în medie, cu 11% în luna martie, în condiţiile în care preţul global al petrolului a scăzut cu 47%.

În pofida a numeroase verificări efectuate de-a lungul anilor la principalii comercianţi de combustibili, Consiliul Concurenţei din Bulgaria nu a descoperit încălcări ale normelor în domeniul competiţiei.

Conform propunerilor Guvernului de la Sofia, noua companie petrolieră de stat va prelua depozitele de combustibili ale statului şi va permite accesul la ele pentru distribuitorii mai mici de carburanţi. Goranov a menţionat că statul bulgar intenţionează să construiască mai multe depozite de combustibili şi, dacă va fi nevoie, va construi până la 100 de noi benzinării. Prima astfel de benzinărie ar putea fi gata în decurs de un an.

Cea mai mare companie petrolieră din ţară este Lukoil Bulgaria, controlată de grupul rus Lukoil. Acesta deţine un lanţ de 220 de benzinării şi singura rafinărie din Bulgaria, Neftochim Bourgas cu o capacitate de 190.000 de barili pe zi.

 

CITEŞTE ŞI:

Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea între localităţi poate fi scrisă şi de mână

Înmatriculările de autoturisme noi în UE s-au prăbuşit, în aprilie, cu 76,3%

Permisele de conducere expirate mai pot fi folosite încă 90 de zile

 

Adaugati comentariu