Principalul producător de SUV-uri din China înregistrează vânzări în creștere

Great Wall Motors, cel mai important constructor de SUV-uri şi pickup-uri din China, a înregistrat vânzări de 81.901 de unităţi în luna mai, cel mai ridicat nivel de la declanşarea epidemiei de coronavirus, transmite agenţia de ştiri Xinhua.Great Wall

Haval, cel mai important brand al producătorului auto, a condus creşterea generală a vânzărilor  cu 51.915 unităţi. Livrările modelului Haval H6 au ajuns la 22.691 de unităţi, rămânând cel mai bine vândut SUV din China timp de 84 de luni, potrivit companiei.

Vânzările de pickup-uri, cele mai mari de pe piaţa internă, au atins 22.543 de unităţi în luna mai, în creştere cu 43% faţă de luna aprilie.

Cu sediul central în Baoding, provincia Hebei din nordul Chinei, Great Wall Motors deţine mai multe mărci de SUV-uri şi autoturisme, precum Haval, Great Wall, WEY şi ORA.

Piața chineză, în creștere pentru 2 luni consecutive

În luna mai, se estimează că vânzările auto vor ajunge la 2,14 milioane de unități, în creștere anuală cu 11,7%, ceea ce indică înregistrarea unui avans consecutiv de două luni, potrivit unui raport al Asociației Producătorilor de Automobile din China.

În aprilie, piața auto chineză a raportat o creștere de 4,4% a vânzărilor comparativ cu luna similară a anului precedent, potrivit unui raport al Asociației Producătorilor de Automobile din China.

În acest context, vânzările totale în primele cinci luni au însumat 7,9 milioane de unități, în scădere cu 23,1% față de același interval din 2019.

Reducerea pe scară largă a prețurilor în cadrul unor vânzări promoționale, precum și o serie de politici favorabile adoptate în timpul vacanței de 1 Mai au condus la revenirea livrărilor, a menționat asociația.

Experții din industrie au estimat totuși că avansul vânzărilor de autoturisme în luna iunie va reintra în teritoriu negativ. Acest lucru se datorează atât faptului că cererea consumatorilor va scădea pe măsură ce impactul epidemiei COVID-19 pe piața auto se estompează, cât și amânării Salonului auto internațional de la Beijing și lansării a unor modele noi.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz revine la creşteri de 2 cifre pe piaţa Chinei

Așa arată un cimitir de mașini din Dubai: video

Flota DGPI va crește cu 30 de autoturisme în următorii 2 ani

 

 

Adaugati comentariu