Granturi pentru IMM în valoare totală de 1 mld. euro. Cum vor fi împărţiţi banii nerambursabili

Ministerul Economiei pregăteşte trei tipuri de granturi pentru IMM-uri, pachetul de sprijin având un buget de 1 miliard de euro. Printre beneficiarii fondurilor nerambursabile se numără și companiile de transport.ford

Potrivit ministrului Economiei, Virgil Popescu, pachetul de granturi pentru IMM va fi împărţit în trei proiecte, astfel:

  • 550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant;
  • 350 de milioane de granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie, precum cele din turism, horeca, transport auto, industria de evenimente;
  • 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

„Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

 

CITEȘTE ȘI:

Germania va ridica interdicţia de călătorie în afara ţării de la 15 iunie

Cel mai ieftin Renault Megane: iată cum arată!

Bani de la stat pentru susţinerea forţei de muncă. Care sunt condiţiile pentru angajatori

Adaugati comentariu