Germania va ridica interdicţia de călătorie în afara ţării de la 15 iunie

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a confirmat că Germania va înlătura interdicţia de călătorie în afara ţării pentru 31 de state europene, începând cu data de 15 iunie. Cu toate acestea, el a subliniat că măsura nu ar trebui percepută drept "o invitaţie de călătorie".Germania


Restricţiile au fost ridicate pentru cele 26 de state membre UE, precum şi pentru Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Liechtenstein şi Elveţia. Călătoriile în alte state nu vor fi însă permise.

„Noile orientări privind călătoriile nu sunt neapărat o invitaţie”, a spus el. „De exemplu, nu recomandăm călătorii neesenţiale în Marea Britanie, în condiţiile în care acolo este impusă o perioadă de carantină de 14 zile la intrarea în ţară”, a afirmat Heiko Maas.

Acesta a avertizat că pericolul apariţiei unui al doilea val al pandemiei nu a trecut.

„Ridicarea restricţiilor de călătorie nu trebuie să ne dea un fals sentiment de securitate”, a scris el pe Twitter. „Epidemia Covid-19 nu s-a terminat. Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că redeschiderea turismului nu duce la un al doilea val, nici aici, în Germania, nici în altă parte”.

De altfel, Spania şi Norvegia, vor avea în continuare interdicţii pentru germani, deoarece ambele ţări nu au ridicat propriile lor interdicţii de intrare.

 

CITEȘTE ȘI:

Cel mai ieftin Renault Megane: iată cum arată!

Bani de la stat pentru susţinerea forţei de muncă. Care sunt condiţiile pentru angajatori

Kia Picanto facelift 2021: ce aduce nou

 

Adaugati comentariu