Kia Picanto facelift 2021: ce aduce nou

După ce am presupus cum va arăta versiunea pentru Europa a micuței Kia Picanto facelift 2021, bazându-ne pe varianta pentru piața coreeană, acum toate detaliile au devenit oficiale. Iată ce aduce nou!Kia Picanto facelift 2021 floteauto.ro

Vine în Europa în trimestrul al treilea al acestui an. Are aspect schimbat, tehnică mai degrabă tipică hatch-urilor compacte, o cutie de viteze nouă și motoare mai curate. Păstrează garanția de 7 ani sau 150.000 km. Este Kia Picanto facelift 2021!

La exterior, concurentul lui VW up! și Skoda Citigo vine cu lumini de zi LED cu 4 diode luminoase, cu mască Tiger Nose reproiectată și cu stopuri cu semnătură luminoasă nouă. Se păstrează versiunile standard, GT-Line (sportivă) și X-Line, ultima transformând-o într-un minuscul crossover. Există o mai mare libertate de personalizare, dată de noua paletă de 10 culori exterioare în combinație cu noile jante de 14 – 16 inci.

La interior, piesa centrală este noul ecran floating de 8 inci (maximum 7 inci înainte), care poate afișa indicațiile sistemului de navigație, în timp ce între cadranele de bord a apărut un ecran nou de 4,2 inci. La sistemul multimedia, compatibil cu protocoalele Apple CarPlay și Android Auto, pot fi conectate simultan prin Bluetooth două dispozitive mobile. Și cromatica tapițeriei a fost împrospătată, fiind disponibile trei pachete: roșu, portocaliu și verde.

Kia Picanto facelift 2021: sisteme de propulsie ameliorate

Împrospătarea continuă și în compartimentul motor, unde motoarele pe benzină de 1.0 litru au fost revizuite și încadrate acum în familia Smartstream. De exemplu, potentul T-GDI de 100 CP a primit un nou sistem de injecție de înaltă presiune (350 bar), iar cele atmosferice de 67 CP sau 84 CP sunt alimentate printr-un nou sistem de injecție dual-port în locul fostului multipunct. Ambele motoare au primit traseu reproiectat pentru recircularea gazelor și o nouă ”hartă” de deschidere a supapelor de admisie, rezultatul fiind o eficiență crescută. Și răcirea camerei de ardere a fost ameliorată.

Aceasta este Kia Rio facelift! 💡

Totuși, marea noutate din compartimentul motor este noua cutie robotizată numită AMT (Automated Manual Transmission). Aceasta are 5+1 trepte și un singur ambreiaj simplu, uscat.

Pachetul de asistență a fost, de asemenea, adus la zi: în funcție de nivelul de echipare, sunt disponibile alertă și frânare automată la iminența impactului frontal, asistent de unghi mort, asistent activ de bandă și alertă la oboseală pentru șofer. Totodată, noul Picanto aduce și până la 7 airbag-uri. Nu ne întreba unde le ascunde…

 

Adaugati comentariu