Advertisement

goodyear fleetfirst romania - floteauto 0
Home Administrare flote Anvelope Goodyear FleetFirst în România: eficientizarea costurilor pentru flote

Goodyear FleetFirst în România: eficientizarea costurilor pentru flote

România este una dintre cele 20 de țări europene în care Goodyear le oferă companiilor programul său de management FleetFirst, care ajută firmele să reducă semnificativ costurile operaționale totale ale vehiculelor, prin servicii premium, soluții inovative și produse de calitate, atât noi, cât și reșapate. În continuare, mai multe detalii.

Prin programele FleetFirst, Goodyear livrează anvelope și asistență service premium, precum și asistență rutieră mobilă non stop. Această abordare de la nașterea produsului și până la scoaterea lui din uz asigură o economisire de combustibil optimizată și o durată de viață mai lungă a anvelopei, precum și perioade de nefuncționare reduse prin mentenanța eficientă și asistența rutieră mobilă rapidă. În plus, managementul stocurilor de anvelope oferă flotelor siguranța prețului, liniște și mai puțină birocrație. Anvelopele și mentenanța lor pot influența în măsură de 56% costurile operaționale ale vehiculului, deci alegerea corectă și întreținerea sunt esențiale.

goodyear fleetfirst romania - floteauto 2Goodyear FleetFirst cuprinde trei arii – produse, service și soluții. Produsele Goodyear FleetFirst acoperă gama largă de anvelope noi oferite de Goodyear, de asemenea și anvelopele Goodyear reșapate din gamele TreadMax și NextTread. Service-ul Goodyear este oferit prin rețeaua sa pan-europeană TruckForce, care are aproape 2.000 de furnizori de service și este asistată prin serviciul operational ServiceLine 24 de ore din 24, un serviciu internațional de asistență rutieră mobilă. Soluțiile Goodyear includ FleetOnlineSolutions, programul de management al flotei prin internet, precum și FleetOnlineSolutions Mobile, care este ultima soluție dezvoltată pentru managementul anvelopei.

În România, peste 100 de mari operatori locali sunt înscriși în programul FleetFirst, ceea ce înseamnă că un număr de circa 6.000 de vehicule beneficiază de acest proiect de management al anvelopelor. Rețeaua de acoperire TruckForce are o acoperire națională, cu 56 de puncte de service plasate în fiecare reședință de județ, dar și în alte orașe importante din țară. Fiecare punct de service TruckFordce oferă o gamă completă de produse, servicii și soluții pentru flote.

goodyear fleetfirst romania - floteauto 1FleetFirst este un program dedicat tuturor transportatorilor, indiferent de dimensiunea flotei (pot fi câteva vehicule sau câteva sute, FleetFirst oferă soluții optime pentru toate situațiile). Mai exact, prin FleetFirst înțelegem patru mari piloni:

  • Service Line 24h: servicii de asistență 24 din 24 de ore, 365 de zile pe an, pe tot teritoriul Europei
  • Fleet OnLline Solutions: platforma online pentru monitorizare și mentenanță a flotei
  • Truck Force: rețea pan-europeană de service care include peste 2.000 de puncte la nivel european
  • Retreading – Multiple Life Concept:  soluții de reșapare de înaltă calitate, realizate în fabricile proprii Goodyear, ce permit extinderea vieții anvelopelor și reducerea costurilor de exploatare

Practic, atuul programului FleetFirst constă în oferirea atât a unor produse care ating cel mai înalt standard tehnologic, dar și a unor servicii complexe în vederea optimizării costurilor operaționale ale flotelor. În acest sens, se remarcă FleetOnline Solutions, un sistem online de management al flotei, oferit de Goodyear Dunlop, care înregistrează toate informațiile referitoare la anvelopele camionului/autobuzului/autocarului și care oferă în timp real rapoarte specifice privind indicatorii de performanță. Ceea ce se traduce, în final, într-o mai bună productivitate și competitivitate pentru operatori.

Pe lângă costurile directe, anvelopele influențează consumul de combustibil, precum și costurile pentru reparații și mentenanță și chiar gestionarea birocrației din managementul anvelopei. Potrivit forului de conducere în domeniul transportului, Road Haulage Association, 30% din costurile de operare pentru un vehicul standard este cheltuit cu combustibilul și lubrifianți, 12% în administrare și depășiri operaționale, 11% pentru reparații și mentenanță și 3% legate de însăși anvelope, rezultând un total de 56%. FleetFirst influențează fiecare dintre aceste costuri, reducând atât costurile totale, cât și munca pentru flotele de vehicule comerciale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Fabrica Nokian Tyres Romania a produs prima anvelopă

Noua fabrică de anvelope pentru autoturisme a Nokian Tyres construită la Oradea,...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...