Advertisement

Garanti BBVA Leasing
Home Interviuri Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Interviu cu Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing

Știm că vă concentrați pe sustenabilitate. Ne puteți spune motivele pentru care Garanti BBVA Leasing susține investițiile verzi în flotele de vehicule și echipamente?

Angajamentul companiei noastre față de sustenabilitate este adânc înrădăcinat în valorile fundamentale și în viziunea noastră pentru un viitor mai verde, atât în Garanti BBVA Leasing, cât și în întregul grup Garanti BBVA România.
La nivel global, este o nevoie majoră ca organizațiile să ia măsuri proactive pentru a-și reduce amprenta de carbon și pentru a minimiza impactul asupra mediului. Având în vedere că sectorul transporturilor contribuie semnificativ la emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, credem că există o oportunitate de a face o diferență semnificativă prin stimularea investițiilor verzi în flotele de vehicule și echipamente.

Decizia noastră de a prioritiza leasingul destinat investițiilor verzi se aliniază simultan și cu cererea tot mai mare din partea companiilor pentru acest tip de soluții. Așadar, prin oferirea unor condiții și beneficii favorabile pentru achizițiile verzi prin leasing, ne propunem să încurajăm adoptarea pe scară largă a practicilor sustenabile în gestionarea flotelor și în achiziționarea de echipamente.

 

Garanti BBVA Leasing are parteneriate cu instituții financiare internaționale, precum IFC. Cum se reflectă această colaborare în angajamentul pentru sustenabilitate?

Într-adevăr, există o strânsă colaborare cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, un real partener, de mulți ani deja, cu ajutorul căruia reușim să creștem numărul IMM-urilor din România, cărora le oferim sprijin, în condiții avantajoase.

În urmă cu câteva luni, am încheiat un nou acord cu IFC, în valoare totală de 20 de milioane de euro. Fondurile vor sprijini IMM-urile din România în accesarea creditelor verzi și vor contribui la protecția mediului prin reducerea riscurilor climatice și concentrarea asupra impactului pozitiv al proiectelor finanțate.

Această colaborare strategică cu IFC demonstrează importanța sprijinului oferit de institutii de prestigiu internaționale în stimularea creșterii și inovației în mediul de afaceri din România. Prin intermediul acestui acord, ne-am consolidat capacitatea de a oferi soluții financiare inovatoare și sustenabile, adaptate nevoilor specifice ale IMM-urilor și firmelor mici deținute de femei.

Suntem mândri că putem contribui la promovarea accesului la finanțare verde și la creșterea economică durabilă în România și suntem dedicați continuării acestui parteneriat fructuos cu IFC și alte organizații internaționale de prestigiu.

 

Ce beneficii specifice oferiți clienților care aleg optiuni de finanțare prin leasing pentru achiziții verzi?

La Garanti BBVA Leasing oferim o gamă completă de beneficii clienților ale căror achiziții nu dăunează naturii. Aceste beneficii sunt concepute nu numai pentru a stimula alegerile durabile, ci și pentru a oferi avantaje tangibile care se aliniază cu obiectivele financiare și operaționale ale clienților noștri.

În primul rând, oferim rate de leasing competitive pentru vehiculele și echipamentele verzi. Aceste rate preferențiale îi ajută pe clienți să realizeze economii imediate de costuri în timpul tranziției către alternative sustenabile. În plus, termenii noștri flexibili de leasing se adaptează la nevoile diferite ale afacerii, permițând clienților să adapteze contractele pentru a se potrivi cerințelor lor specifice și constrângerilor bugetare.

Mai mult, oferim soluții de finanțare personalizate, care facilitează accesul clienților la opțiunile verzi. Fie prin planuri de plată personalizate, fie prin structuri de finanțare inovatoare, facem eforturi să eliminăm barierele și să facilităm tranzițiile fără probleme către soluții durabile pentru flote. Echipa noastră experimentată oferă, de asemenea, îndrumare și asistență de specialitate pe tot parcursul procesului de leasing, ajutând clienții să navigheze prin complexitatea achizițiilor verzi și să maximizeze beneficiile investițiilor lor.

 

Care sunt produsele preferate de clienți?

În 2024 am lansat o nouă campanie prin care acordăm IMM-urilor produse de finanțare cu condiții foarte avantajoase, pentru achiziții de autovehicule și echipamente verzi. Iar produsele din cadrul acestei campanii au ajuns în topul preferatelor clienților noștri.

Campania, care beneficiază de o rată a dobânzii de 1,99% (+ Euribor la 6 luni), a fost planificată inițial pentru primul trimestru, însă a fost prelungită la cererea clienților. Finanțarea acoperă achizițiile de vehicule ecologice, respectiv cele cu motorizări MHEV, PHEV, HEV și EV, și echipamente ecologice, cum ar fi stivuitoare electrice și echipamente pentru producția de energie verde.

 

Care sunt planurile Garanti BBVA Leasing în domeniul investițiilor verzi și al leasingului durabil?

Explorăm în mod constant noi oportunități pentru continuarea inițiativelor noastre de informare și facilitare a unor opțiuni verzi pentru clienții noștri.

Una dintre prioritățile noastre pentru viitor este să ne extindem și să diversificăm în continuare portofoliul de produse și servicii verzi. Explorăm activ tehnologii emergente și soluții în domenii precum vehiculele electrice și sistemele de energie regenerabilă, pentru a oferi clienților soluții de vârf, care aduc beneficii de mediu și economice.

În plus, ne angajăm să stimulăm colaborarea și parteneriatele cu organizații și părți interesate cu orientare similară în diferite sectoare. Credem că acțiunea colectivă și experiența împărtășită sunt esențiale pentru accelerarea tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon și realizarea obiectivelor semnificative de sustenabilitate. Fie că este vorba de alianțe strategice cu lideri din industrie, participarea la inițiative de sustenabilitate sau susținerea reformelor legislative, ne angajăm să generăm schimbări pozitive la scară largă.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, aprilie 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cât va costa sectorul Cristian – Ghimbav, parte din Autostrada București – Brașov

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 5,9% în luna aprilie 2024

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...

leasing financiar
Leasing financiar

Finanțările în leasing financiar își mențin creșterea

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar rămân pe creștere, cele mai...