Advertisement

ford
Home Piaţa auto Industrie auto Ford va ajunge la pierderi de 600 milioane de dolari în trimestrul I

Ford va ajunge la pierderi de 600 milioane de dolari în trimestrul I

Pe fondul blocării activităţii şi a scăderii vânzărilor din cauza pandemiei, constructrul auto american Ford Motor estimează că a înregistrat o pierdere brută de aproximativ 600 de milioane de dolari în primul trimestru al anului, relatează Reuters.

În perioada similară a anului trecut, Ford înregistrase un profit de 2,4 miliarde de dolari.

În primele trei luni din 2020, vânzările companiei către dealeri s-au redus cu 21%, comparativ cu acelaşi interval din 2019.

Ford estimează o cifră de afaceri de aproape 34 de miliarde de dolari în primele trei luni din acest an.

Doar întreprinderile mixte ale Ford din China, unde pandemia de coronavirus este în declin, produc în prezent vehicule. Constructorul auto a informat că lucrează la un scenariu pentru o repornire treptată a liniilor sale de fabricaţie începând din trimestrul al doilea.

„Cu toate acestea, credem că avem suficient numerar pentru a face faţă situaţiei curente cel puţin până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, adică fără producţie mare de vehicule, fără mari vânzări engros sau acţiuni de finanţare”, a declarat directorul financiar al companiei, Tim Stone.

La data de 9 aprilie, Ford a anunţat că are lichidităţi de circa 30 de miliarde de dolari, inclusiv un credit de 15,4 miliarde de dolari.

Compania a menţionat că orice decizie privind repornirea fabricilor sale va fi luată în colaborare cu sindicatele locale, furnizorii, dealerii şi alte părţi interesate.

Ford are suspendată temporar producţia de vehicule şi motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puţin în data de 4 mai. Măsura s-a aplicat în uzinele din Germania (Saarlouis şi Koln), Spania (Valencia), România (Craiova) şi Marea Britanie (Bridgend şi Dagenham).

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

„Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte până cel puţin pe data de 4 mai. În acest sens, menţionăm şi că majoritatea angajaţilor Ford Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este o sărbătoare naţională. Ford România lucrează îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgenţă”, precizează compania.”, menţionau la data respectivă reprezentanţii Ford România.

 

CITEŞTE ŞI:

Câte firme ar putea intra în faliment pe fondul crizei COVID-19

Mazda RX-9, tot mai aproape de realitate

Topul asigurătorilor RCA rău-platnici

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...

litiului
Industrie auto

Mercedes și Stellantis sunt în discuții cu Serbia pentru a investi în procesarea litiului și în producția de baterii

Mercedes-Benz Group AG și Stellantis NV sunt în discuții cu Guvernul de...

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...