Ford Pro
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Ford Pro. Soluții digitale care accelerează productivitatea

Ford Pro. Soluții digitale care accelerează productivitatea

Ford Pro a prezentat la IAA Transportation Show 2022 cele mai noi soluții pentru a crește timpul de funcționare și productivitatea vehiculelor sale.

„Costurile în creștere îi pun pe clienții noștri din Europa sub o presiune uriașă, iar nevoia de soluții de productivitate mai eficiente nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Ted Cannis, CEO Ford Pro. „Platforma unică și revoluționară propusă de Ford Pro este concepută pentru a ajuta clienții noștri să reducă costurile și să-și eficientizeze operațiunile pe măsură ce fac trecerea la vehiculele electrice.” Prezentate la standul companiei la evenimentul de la Hanovra, Germania, soluțiile Ford Pro cuprind o platformă unică care integrează gama de vehicule cu soluții software, de încărcare și servicii conectate. Alte inițiative de creștere a productivității oferite de cea mai importantă marcă europeană de vehicule comerciale includ noul sistem avansat de integrare Ford Pro Upfit, care este conceput pentru a permite conversii mai inteligente și mai eficiente.

”Time is money”

Timpul înseamnă bani, iar cercetarea de piață printre clienții Ford Pro a constatat că operatorii doresc o soluție unică, integrată, care să coreleze toate aspectele managementului flotei pentru o eficiență maximă, mai degrabă decât un mozaic de furnizori de servicii individuali care necesită resurse și timp de administrat.

Ford Pro Software oferă un ecosistem digital conectat care utilizează date în timp real pentru a integra vehicule, telematică, încărcare și service în platforme puternice, ușor de utilizat și de creștere a productivității. Această abordare integrată sporește valoarea fiecărei soluții Ford Pro pentru clienți.

Toți clienții flotei beneficiază de un abonament gratuit de un an la Ford Pro Telematics atunci când achiziționează un vehicul comercial Ford conectat. Acest software transformă datele vehiculelor în informații utile și alerte concepute pentru a simplifica gestionarea flotei, inclusiv locația în timp real a vehiculului, alertele privind starea de funcționare și monitorizarea șoferului pentru a sprijini conformitatea și instruirea.

Funcționalitatea multi-marcă a Ford Pro Telematics permite flotelor să-și gestioneze vehiculele Ford și non-Ford folosind un dispozitiv de conectare la vehiculele non-Ford. De asemenea, Ford Pro Software aduce beneficia companiilor de leasing și flotelor mari cu soluții telematice proprietare și existente. Serviciile Ford Data le furnizează date sigure despre vehicule, de calitate Ford, prin intermediul Transportation Mobility Cloud, pentru a le oferi informațiile de care au nevoie pentru o gestionare optimă.

Ford Pro

Proprietarii-operatori și administratorii de flote de cinci vehicule sau mai puține pot beneficia de aplicația gratuită pentru smartphone FordPass Pro, care este concepută pentru a ajuta companiile fără manageri de flotă cu normă întreagă să obțină tot ce este mai bun de la vehiculele lor.

Funcții pentru flotele cu vehicule electrice

Flotele care trec la vehicule comerciale complet electrice vor beneficia de funcțiile suplimentare ale Ford Pro E-Telematics, care asistă utilizarea simplă, eficientă și intuitivă a Ford Pro Charging. Acestea includ starea actuală de încărcare, starea de încărcare specifică vehiculului și intervalul rămas cu praguri de alertă personalizabile pentru autonomia scăzută. Sistemul poate seta, de asemenea, încălzirea sau răcirea cabinei E-Transit înainte de o schimbare de tură, cu Pre‑Condiționarea Programată pentru a economisi timp și pentru a conserva energia bateriei pentru o autonomie optimă.

Ford Pro

Pentru a ajuta la ușurarea tranziției către vehiculele electrice, Ford Pro Charging oferă și un sistem capabil să definească cele mai eficiente strategii de încărcare și să implementeze soluții de viitor pentru afacerile europene. Fiecare depozit este diferit, astfel încât consultanții specialiști în încărcare de pe piețele cheie vor lucra cu clienții pentru a-i ajuta să identifice soluția optimă de încărcare pentru situația lor. Mai mult, serviciul include instalarea pentru hardware și software-ul de gestionare. Iar pentru a susține flotele ai căror șoferi își duc vehiculul de serviciu acasă, Ford Pro Charging simplifică, de asemenea, instalarea, facturarea și administrarea wallbox-ului de acasă. Și, în timp ce majoritatea operatorilor vor folosi încărcarea publică doar ca ultimă soluție pentru a-și reîncărca vehiculele în timpul serviciului, Ford Pro Charging oferă, de asemenea, acces la peste 300.000 de încărcătoare și facturare centralizată pentru ușurință și flexibilitate.

Creșterea timpilor de funcționare optimă

Timpul de nefuncționare este al treilea cel mai ridicat cost pentru flote după combustibil și amortizare. Ford Pro Service este un element esențial al ecosistemului Ford Pro, oferind durată maximă de funcționare prin conectarea datelor cu privire la vehicule conectate și a unei rețele de dealeri de neegalat pentru a ajuta clienții să dispună de cea mai ridicată mobilitate.

Rețeaua europeană de asistență include 800 de ateliere Transit Center – cea mai mare rețea dedicată de vehicule comerciale a oricărei mărci. Ford Pro este, de asemenea, pregătit pentru era electrică, cu 1.500 de dealeri certificați pentru Vehicule Electrice în toată Europa și peste 4.500 de Reparatori Autorizați, care au toți capacitatea de service E‑Transit.

Inițiativele Ford Pro centrate pe clienți includ o flotă de autoutilitare cu servicii mobile care oferă servicii la momentul și locația convenabile pentru companii pentru a-și reduce semnificativ timpul de nefuncționare. Serviciul Mobil operează deja în Marea Britanie și Germania și se va lansa, de asemenea, pentru a sprijini clienții din alte piețe. Furgoanele Mobile Service pot livra 70% din lucrările de service și reparații – inclusiv pentru vehiculele altor mărci – maximizând confortul și productivitatea și eliminând timpul de nefuncționare și costul transportului de vehicule din flota la ateliere.

Ford

Sistemul de durată de funcționare conectat Ford Pro Service FORDLiive promite, de asemenea, să transforme productivitatea clienților de vehicule comerciale. Acest element cheie în relația permanentă a Ford Pro cu clienții utilizează datele vehiculelor în timp real pentru a conecta clienții și vehiculele cu dealerii și competența Ford Pro, permițând mai puține defecțiuni, mai puține călătorii care necesită timp la dealeri și reparații mai rapide la atelier. De la lansarea sa în martie 2021, FORDLiive a oferit aproape 125.000 de zile de disponibilitate suplimentară a vehiculelor în eforturile sale de a oferi o durată de funcționare de 100%, iar proiecțiile Ford Pro arată că FORDLiive poate reduce timpul de nefuncționare a flotei cu până la 60%.

Sistemul de integrare Ford Pro Upfit eficientizează conversiile

Jumătate din modelele Transit vândute în Europa trec printr-un proces de conversie, iar multe dintre aceste modificări necesită integrarea cu sistemul electric al vehiculului – inclusiv adăugarea de comenzi și afișaje – care poate fi o provocare și un consumator de timp. Pentru a eficientiza acest proces, Ford Pro a dezvoltat un sistem denumit Upfit Integration System, o soluție digitală, prima de acest fel de pe piață, care este introdusă în Europa împreună cu noul Transit Custom.

Ford

Noul sistem dispune de o interfață care permite o conexiune perfectă la sistemul electric al vehiculului și, de asemenea, permite controlul sistemelor auxiliare din conversii prin intermediul ecranului tactil SYNC 4 de 13 inchi 8. Acest lucru permite instalarea mai rapidă a conversiilor, precum și un potențial crescut în ceea ce privește siguranța, deoarece nu va trebui modificată zona cabinei sau să fie conectate sisteme auxiliare în cablajul din fabrică.

Ford Pro

Clienții pot seta logica pentru operarea conversiilor, cum ar fi prevenirea coborârii unei rampe pentru scaunul cu rotile, cu excepția cazului în care vehiculul este oprit și în modul P al cutiei de viteze, cu frâna de mână activată. Pe lângă afișarea pe ecranul SYNC, echipamentele digitale se vor putea conecta și la pachetele software Ford Pro pentru monitorizarea de la distanță de către managerii de flote – de exemplu, pentru a urmări temperatura în vehiculele frigorifice care transportă produse farmaceutice sau alimente și băuturi.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2022)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Kangoo E-Tech Electric. ”Combispace” conectat la priză

Impactul plafonării petrolului rusesc. Analiză XTB România

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

microbuze electrice
Vehicule comerciale uşoare

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în luna iunie, proiectul ce vizează achiziționarea...