Iaşi
Home Infrastructură Fonduri pentru Centura uşoară de ocolire Iaşi

Fonduri pentru Centura uşoară de ocolire Iaşi

Proiectul Consiliului Judeţean privind construcţia Centurii uşoare de ocolire a municipiului Iaşi a fost admis la finanţare de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), în etapa de selecţie şi de prioritizare a fişelor de proiect.

Estimată la 45 de milioane de euro, investiţia vizează modernizarea a peste 73 de kilometri de drum de pe teritoriile a opt comune din jurul municipiului Iaşi: Popricani, Leţcani, Horleşti, Voineşti, Ciurea, Bârnova, Tomeşti şi Holboca.

Dintre tronsoanele vizate, 56 de kilometri sunt drumuri judeţene, respectiv, DJ248B Vânători – Leţcani de 16,32 km, DJ 248A Voineşti de 2,21 km, DJ 248F Voineşti-Mânjeşti-Budeşti de 6 km, DJ 248C Budeşti – Piciorul Lupului- Ciurea de 10,5 km, DJ 248D Ciurea-Bârnova-Tomeşti – Holboca de 19,069 km, DJ 249 A limită Mun. Iaşi – Holboca (Intersecţie DJ 248D) de 2,415 km.

Segmentul de drum comunal 26B Leţcani – Voineşti în lungime de 16,573 km va fi preluat în patrimoniul Judeţului Iaşi.

Tronsoanele de drum propuse pentru modernizare asigură conectivitatea la reţeaua TEN-T prin accesul direct pe care drumul judeţean DJ 248 B îl are la Drumul European E58 (DN28), parte din coridorul pan European 5 şi accesul direct pe care drumul judeţean DJ 248 D îl are la Drumul European E581(DN24), parte din coridorul pan European 9.

Proiectul este parte a Strategiei de Dezvoltare Economică şi Socială a Judeţului Iaşi 2014-2020 actualizată şi Masterplanul de Drumuri Judeţene şi Comunale 2014-2020 şi va contribui la atingerea valorilor ţintă stabilite în cadrul Programului Operaţional Regional Nord Est 2021-2027, cât şi a Programului Operaţional Transport – Obiectivul de Politică 3 – O Europă mai conectată prin dezvoltarea mobilităţii şi conectivităţii regionale.

Pentru Municipiul Iași este in plan, de 12 ani, și construcția unei Variante de ocolire, în lungime de 30 de km, responsabilitataea Companiei naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lucrările sunt blocate până ce Primăria nu va reloca utilitățile de pe traseu.

 

CITEȘTE ȘI:

BEI acordă credite și finanțări în leasing pentru companiile afectate de criza Covid

Duminică se trece la ora de iarnă. 2021, ultimul an pentru schimbarea sezonieră a orei

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...