”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”. Răspunsul ministrului Finanțelor, Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a răspuns, printr-un mesaj postat pe Facebook, întrebării lansate de PSD: ”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”.
Sărbătorile de Paști

Răspunsul ministrului Finanțelor, postat pe Eacebook”, a fost unul pe măsură: ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”.

”De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea «De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021» nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare : De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”, a scris Florin Cîţu.

PSD a lansat ideea că Guvernul Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru că va redeschide discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), va majora TVA, va scădea salariile şi va recurge la concedieri pentru a acoperi ”găurile” din buget.

”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuţiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – aşa cum au mai făcut! – salarii şi să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an”, se arată într-o postare făcută vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Totodată, ministrul Finanţelor mai spune că nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.

Acesta şi-a argumentat afirmația postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

„Aşadar, care este răspunsul la întrebarea ”De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021?” Pentru că este ILEGAL! Art. 35: În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, a menţionat Florin Cîţu.

 

CITEȘTE ȘI:

Modificări privind înmatricularea vehiculelor finanţate prin leasing extern. Proiect

Drumul Expres Arad – Oradea. Autorităţile locale vor suporta costurile documentaţiei tehnice

 

 

 

Adaugati comentariu