Fonduri nerambursabile pentru drumul expres Focşani – Brăila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Ministerul Transporturilor au încheiat contractului de finanţare pentru proiectul "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Drum Expres Focşani - Brăila" în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă.
focşani - brăila

Fondurile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.2 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea accesibilităţii zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Valoarea totală a proiectului Focşani – Brăila este de 25,3 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 18,2 milioane de lei, 15% contribuţia proprie – 3,2 milioane de lei, restul de 3,9 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 25 luni, respectiv între data de 01.12.2019 şi 31.12.2021 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte se semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

La licitaţia lansată anul trecut pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului tehnic pentru drumul expres Focşani – Brăila, au fost depuse două oferte: Asocierea Consitrans – Topotechnics şi Asocierea Egis Romania – Search Corporation.

CNAIR nu a făcut public rezultatul licitaţiei.

 

CITEŞTE ŞI:

Când se reiau cursurile în anul şcolar 2019-2020. Data estimată a examenelor

Ripsaw EV2 și EV3 – tancul ”civil”

Acumulatorul litiu-sticlă a fost patentat

 

Adaugati comentariu