Flota Primăriei Constanța crește cu 14 autoturisme în leasing operațional

Flota Primăriei Constanța crește cu 14 autoturisme în leasing operațional, contractul cu o durată de 4 ani având o valoare de aproximativ 2 milioane de lei.Flota Primăriei Constanța

Potrivit anunțului de atribuire publicat în SICAP, cele 14 autoturisme, dintre care 10 mașini cu ardere internă și 4 full electrice, vor fi furnizate de compania Center Tea&CO, din Pitești.

Criteriul de atribuire a contractului a fost prețul cel mai scăzut.

Inițial, au fost lansate în licitație 4 loturi, cu un total de 19 autoturisme (13 mașini cu ardere internă și 6 full electrice), dar nu au fost atribuite decât trei dintre ele.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Restricţii pe DN 1, la Bănești, pentru lucrări la podul peste râul Doftana

O asociere din Turcia a câştigat contractul pentru Tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş

 

 

 

Adaugati comentariu