Advertisement

Poliția Română
Home Finanţare Poliția Română își înnoiește flota în acest an cu 5.361 de noi autovehicule

Poliția Română își înnoiește flota în acest an cu 5.361 de noi autovehicule

Un număr de 4.237 de autovehicule noi, 20.000 de pistoale Beretta, 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 4.000 de bastoane cu electroşocuri şi 6.000 de body-camera care permit înregistrarea interacţiunilor poliţiştilor cu cetăţenii au fost achiziţionate anul acesta de Poliția Română.

”În anul 2020, Poliția Română a continuat activităţile de înnoire şi completare a flotei de autospeciale destinate muncii operative şi de dotare cu mijloace de intervenţie şi protecţie a poliţiştilor, astfel încât să fie îmbunătăţite condiţiile de muncă şi să fie asigurat un serviciu poliţienesc de calitate pentru cetăţeni. Anul acesta, au fost recepţionate 4.237 de autovehicule noi, urmând ca, până la finalul anului, să intre în dotarea Poliţiei Române diferenţa până la 5.361 de autovehicule. Autospecialele sunt destinate muncii operative şi vor fi repartizate, în special, poliţiştilor de ordine publică şi de la rutieră. Acestea au dotări acustice şi vizuale de avertizare, fiind colantate după grafica nouă”, a anunţat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Totodată, pentru îmbunătăţirea dotării poliţiştilor, au fost recepţionate, până în prezent, 20.000 de pistoale Beretta calibrul 9×19 mm, urmând ca, în total, să fie achiziţionate 25.000 de astfel de pistoale.

De asemenea, au fost achiziţionate 1.000 de pistoale Glock calibrul 9×19 mm, precum şi peste 3.000.000 de cartuşe.

În anul 2020, Poliția Română a mai cumpărat echipamente şi mijloace tehnice specifice muncii de poliţie şi pentru protecţia poliţiştilor: 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 1.500 de veste antiglonţ şi 5.500 de maiouri de protecţie, precum şi 4.000 de bastoane cu electroşocuri.

Au mai intrat în dotarea poliţiştilor și 400 de complete de blocare a trecerii auto, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracţiuni şi care nu se conformează semnalului de oprire al poliţistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.

Totodată, au fost recepţionate 6.000 de body-camera, ce au intrat în dotarea poliţiştilor care intervin primii la evenimente şi interacţionează în mod curent cu cetăţenii. Poliţiştii vor înregistra audio-video interacţiunile cu cetăţenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri.

Potrivit IGPR, aceste achiziţii sunt realizate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătăţirea intervenţiilor şi serviciului pus în slujba comunităţii.

 

CITEȘTE ȘI:

Numărul accidentelor produse pe autostrăzi în această vară, în scădere cu 43%

Companiile și persoanele fizice își pot eșalona datoriile către stat. Proiect

Licitații pentru construcția a două noi poduri, peste Siret şi Dâmboviţa

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Protecția Consumatorilor
Finanţare

Flotă de 9 mașini electrice pentru Protecția Consumatorilor, prin programul Rabla Plus

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș intenționează să achiziționeze 9...

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...