Advertisement

DACIA SPRING floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Primele impresii din Dacia Spring

Primele impresii din Dacia Spring

Publicația franceză L’Automobile Magazine, care a fost invitată la prezentarea oficială a noului model electric low-cost, a dezvăluit primele impresii din Dacia Spring. 

Un autoturism electric mai ieftin n-a mai existat vreodată pe piața din Europa. Sigur, prețul oficial de pornire nu a fost dezvăluit. Noi am prognozat un preț minim de 9.000 euro pentru piața din România, după aplicarea bonusului Rabla (care, în cazul acesta, este 50% din prețul de listă), dar publicația franceză L’Automobile Magazine, care a fost prezentă la eveniment, este chiar mai optimistă: un preț de 16.000 de euro înainte de aplicarea bonusului ar însemna un preț final de 8.000 de euro cu bonus Rabla pe piața din România!

Primele impresii din Dacia Spring

Spațiul la bord este suficient pentru patru adulți, atât la genunchi, cât și la cap, unde nici chiar cei înalți nu ating tavanul. Totuși, spătarul banchetei este prea vertical pentru a oferi o poziție confortabilă. Șoferul are o poziție ”prea înaltă”, fără posibilitatea de a-și regla în înălțime scaunul și fără reglaje ale volanului. De asemenea, și degajarea din stânga pedalei de frână, ”foot rest”, este poziționată incomod, spun francezii.

Primele impresii din DACIA SPRING floteauto.ro

Plasticele sunt ieftine, dar designul este plăcut, mai ales cu accentele retro date de butoanele și selectoarele rotative. Exemplarul prezent la lansare era în versiunea de top, cu sistem de navigație, mufă USB, aer condiționat și 4 geamuri electrice. Standard, mașina vine cu 6 airbaguri și frânare automată de urgență, dar rămâne de văzut care va fi scorul obținut la restrictivele teste EuroNCAP, mai ales că Dacia Spring va fi fabricată în China.

➡ Citește aici totul despre Dacia Spring! 💡

Și o altă parte interesantă: deși prețurile vor rămâne învăluite în mister până aproape de deschiderea vânzărilor din primăvară, primii clienți urmând să primească mașinile în toamna lui 2021. Totuși, poți să conduci Dacia Spring chiar în acest an, dacă ai drum în Paris și închiriezi un exemplar de la compania de car-sharing Zity, pentru că Renault le va furniza o flotă de electrice low-cost în scurt timp.

via automobile-magazine

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...