Numărul accidentelor produse pe autostrăzi în această vară, în scădere cu 43%

Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi, în această vară, a scăzut cu 43% față de aceeași perioadă a anului trecut, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Numărul accidentelor

În perioada iunie – august 2020, celor ce nu au respectat legislația, le-au fost aplicate 15.669 de sancţiuni contravenţionale, iar, ca măsuri complementare, au fost reținute 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenționale, în fiecare caz, fiind reținut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pentru conducerea sub influența unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracțiuni, fiind constatate și 36 de fapte de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Potrivit IGPR, in urma acestor activități, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente, cu 47% și al răniților, cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

CITEȘTE ȘI:

Companiile și persoanele fizice își pot eșalona datoriile către stat. Proiect

Licitații pentru construcția a două noi poduri, peste Siret şi Dâmboviţa

Varianta de Ocolire Giurgiu ar putea fi construită cu fonduri europene

 

 

Adaugati comentariu