Licitații pentru construcția a două noi poduri, peste Siret şi Dâmboviţa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia a două noi poduri, la Cosmeşti, peste Siret, respectiv peste râul Dâmboviţa, pe DN 73. Finanţarea construcţiilor va fi asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 - 2020.
Podului peste Tisa

Pentru primul dintre cele două poduri, Cosmeşti, peste Siret, pe DN 24, valoarea contractului este de 122,7 milioane de lei fără TVA, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind data de 11 noiembrie 2020.
Potrivit anunţului de participare publicat ăn SICAP, durata contractului prevede 5 luni perioada de proiectare şi 19 luni perioada de execuţie a lucrărilor.
În criteriul de atribuire, preţul are o pondere de 75%, perioada de garanţie suplimentara de până la 120 de luni, de 15%, experienţa deţinută de managerul de proiect – 6%, iar experienţa deţinută de şeful echipei de proiectare – 4%
Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri totală medie anuală pe ultimii 3 ani (2017, 2018, 2019) a fost de minimum 61,3 milioane de lei şi că a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări de poduri în valoare cumulată de cel puţin 59,3 milioane de lei fără TVA.
Podul peste râul Siret de la Cosmeşti este un pod etajat, atât pentru circulaţia rutieră, cât şi pentru cea feroviară, fiind amplasat pe şoseaua care leagă drumul european E 85 de municipiul Tecuci.

Pentru realizarea Podului peste râul Dâmboviţa, pe DN 73, valoarea contractului este de 35,6 milioane de lei fără TVA, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 4 noiembrie 2020.
Durata contractului prevede 5 luni perioada de proiectare şi 10 luni perioada de execuţie lucrări.
În criteriul de atribuire, preţul ofertei are o pondere de 88%, iar perioada de garanţie a lucrărilor de până la 60 de luni, de 12%.
Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri totală medie anuală pe ultimii 3 ani (2017, 2018, 2019) a fost de minimum 17,7 milioane de lei şi că a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări similare în valoare cumulată de cel puţin 17,3 milioane de lei fără TVA.
Potrivit CNAIR, podul peste rîul Dâmboviţa este amplasat pe şoseaua care leagă municipiile Piteşti şi Braşov.
Contractul prevede construcţia unui pod cu lungime totală de 170 m ce traversează râul Dâmboviţa, realizarea unei variante de drum nou cu lungimea de 580 m şi o subtraversare (podeţ).

 

CITEȘTE ȘI:

Varianta de Ocolire Giurgiu ar putea fi construită cu fonduri europene

Circulația pe sectoarele de munte de pe Transfăgărășan și Transalpina se închide pe 20 octombrie

Firmele pot aplica pentru microgranturi de 2.000 de euro până la 21 octombrie

 

 

Adaugati comentariu