Firmele pot aplica pentru microgranturi de 2.000 de euro până la 21 octombrie

Ministerul Economiei a prelungit etapa de înscriere în cadrul Măsurii 1 din OUG 130/2020 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”.
schema de ajutor de stat

Noul termen-limită de înscriere pentru IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 – “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” rămâne activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro.

Microgranturile, cu o valoare de 2.000 euro, se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară și sunt destinate beneficiarilor:
a) întreprinderilor mici și mijlocii care fac dovada prin situațiile financiare depuse că nu dețin salariați cu contract individual de muncă la data de 31.12.2019;
b) PFA, ONG-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în Anexa nr 1;
c) PFA/CMI dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza OUG 43/2020.

Beneficiarii trebuie să aleagă una dintre băncile partenere prin care se vor derula plăţile: respectiv Banca Românească, OTP Bank România, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, CEC Bank Şi Raiffeisen Bank.

Banii vor putea fi folosiți pentru susţinerea cheltuielilor cu stocurile, plata chiriilor sau pentru acoperirea datoriilor faţă de furnizorii de utilităţi.

Până în prezent, peste 18.700 de cereri au fost depuse în programul de microgranturi.

Totalul bugetului alocat programului este de 100 de milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Finanţările pentru autovehicule, inclusiv cele „verzi“, merg mai departe

Aceasta este Dacia Spring!

Poşta Română deschide o nouă rută poştală rutieră: Bucureşti – Paris

 

 

Adaugati comentariu