FGA a efectuat plăți de 150,8 mil. lei pentru creditorii de asigurare ai City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a efectuat, până la data de 18 aprilie 2022, plăți de 150,8 milioane de lei pentru creditorii de asigurare ai City Insurance, fiind avizate în cadrul Comisiei Speciale un număr de 17.461 de dosare.
City Insurance

Instituția reamintește potențialilor creditori de asigurare ai City Insurance SA, că orice persoană care consideră că are un drept de creanță trebuie să adreseze FGA o cerere de plată privind acordarea depăgubirilor/indemnizațiilor conform art.14 din Legea 213/2015 modificată prin OUG 102/2021 publicată în Monitorul Oficial al României în data de 27 septembrie 2021 – model Anexa 10, prin una din variantele:

– Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor/

– Email: cerere.plata@fgaromania.ro

– Poștă – Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București.

Modelele cererilor de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor, se regăsesc pe site-ul FGA, la adresa: www.fgaromania.ro – Demersuri – Formulare FGA.

De asemenea, toate explicațiile necesare pentru derularea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv www.fgaromania.ro

Potrivit FGA, cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori la FGA, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

Stadiul de soluționare al cererilor de plată poate fi urmarit pe site-ul www.fgaromania.ro – Demersuri – Status Cereri.

În luna septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a societății Asigurare-Reasigurare City Insurance, a constat starea de insolvență și a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

City Insurance a fost liderul pieței de asigurări din România, cu o cota de 20% din total. Cu active totale de peste 700 de milioane de euro și prime brute subscrise de aproximativ 500 de milioane de euro, societatea de asigurări avea mai mult de 4 milioane de asigurați.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Un nou Dieselgate în Europa? Suzuki, Stellantis și Marelli, investigați pentru trucarea emisiilor

Crește la 23.000 de euro valoarea maximă a prețului autoturismelor achiziționate de instituțiile statului

 

 

 

Adaugati comentariu