Advertisement

dieselgate
Home Piaţa auto Expunerea României în cazul Volkswagen este mai mare pe componente auto decât pe autoturisme

Expunerea României în cazul Volkswagen este mai mare pe componente auto decât pe autoturisme

Expunerea României în cazul Volkswagen este pe componente, respectiv 30% dintre piesele auto fabricate în ţară se duc către grupul Volkswagen, a declarat, joi, Dan Bucşa, macroeconomist în cadrul UniCredit Group Londra.

„Pe autoturisme impactul ar putea să fie mare asupra Cehiei, dar încă este foarte greu de cuantificat. Concurenţa a presupus că va scădea producţia în Cehia cu 15%. De unde! Nici măcar în criză nu am avut un asemenea şoc de reducere a producţiei. În ceea priveşte producătorii de piese, rezultă că în România, din ce am văzut, nu ştiu dacă avem un eşantion reprezentativ, cam 30% din piesele auto se duc către grupul Volkswagen. Pentru România expunerea este mult mai mare pe componente, decât din autoturisme. Nu avem fabrică Volkswagen”, a spus Dan Bucşa.

Acesta susţine că, pentru moment, nu se pot face estimări cu privire la implicaţiile scandalului noxelor asupra companiei.

dan-bucsa-unicredit-floteautoVolkswagen este cel mai mare furnizor european de flote de autoturisme pentru corporaţii. Întrebarea este dacă se vor uita ele la acest scandal al emisiilor şi se vor duce să cumpere autoturisme produse în altă ţară? Greu de crezut. După două săptămâni vânzările VW au crescut, probabil pe nişte discounturi serioase. Adică ne aşteptăm la Volkswagen să aibă profitabilitatea afectată masiv anul acesta, cu amenzile care vor urma, cu cel al marjelor, dar vânzările ca atare încă nu pot spune clar că vor fi afectate. Singurele numere negative pe care le avem sunt vânzările de automobile din Polonia, din septembrie, unde s-a văzut o reducere a cererii pentru Volkswagen, dar pe care oamenii au justificat-o astfel: nu vreau să îmi iau autoturism acum dacă trebuie să mă întorc cu el în două luni în service să i se schimbe ceva. Mai bine aştept să văd ce se întâmplă. Dar, la întrebarea „V-aţi cumpăra un alt autoturism?”, răspunsul a fost clar, Nu”, a afirmat Dan Bucşa, citat de Agerpres.

Potrivit economistului UniCredit, un alt punct care ar ar trebui menţionat este acela că VW nu a fost singura marcă de automobile care depăşea emisiile de noxe în Statele Unite, ci mai toţi, cu excepţia unui producător suedez şi astfel este posibil ca şi alţi producători să fie afectaţi.

De asemenea, Bucşa a spus că pieţele principale de vânzare pentru VW sunt Europa şi Asia Pacific, nu Statele Unite. În Europa şi în Asia Pacific emisiile la care autorităţile se uită sunt mai degrabă de dioxid şi monoxid de carbon, nu de compuşi ai azotului.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...