Advertisement

VW Vehicule comerciale
Home Piaţa auto Alte motoare VW sunt suspectate a fi echipate cu „softul problemă”

Alte motoare VW sunt suspectate a fi echipate cu „softul problemă”

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a anunţat că şi versiunile mai noi ale motoarelor diesel VW ar putea fi echipate cu „dispozitive defecte” care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante, transmit site-ul thelocal.de şi DPA, preluate de Agerpres.

În 15 octombrie, grupul german a anunţat că va rechema la service, în Uniunea Europeană, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante. Vehiculele se găsesc în toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparaţiile, care vor începe din ianuarie 2016, vor fi gratuite.

VW va analiza ce tipuri de motoare EA 189 (pe modelele Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda ) sunt afectate şi a dat asigurări că ultima generaţie de motoare — EA 288 — introduse pentru a înlocui motoarele EA 189 — nu este echipată cu acel soft.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al VW a declarat că primele versiuni ale motoarelor EA 288, produse conform standardelor Euro5, ar putea fi de asemenea echipate cu acel soft. Din 2012, maşinile VW au fost echipate cu motoare EA 288, inclusiv popularul model Golf.

„Examinăm cu mai multă atenţie aceste probleme”, a explicat purtătorul de cuvânt, fără a preciza care ar putea fi numărul vehiculelor care ar putea fi echipate cu aceste motoare.

Anterior, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anunţat că nu poate exclude posibilitatea ca motoarelor EA 288 să nu fie destinate falsificării rezultatelor testelor de emisii poluante.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anunţat recent că KBA a cerut Volkswagen ca până la sfârşitul lunii să vină cu un plan pentru repararea vehiculelor cu motoare de doi litri. De asemenea, VW va trebui să prezinte până în ianuarie soluţii pentru repararea vehiculelor cu motoare de 1,6 şi 1,2 litri, a adăugat oficialul.

Obiectivul Volkswagen îl reprezintă finalizarea reparaţiilor tuturor vehiculelor afectate până la sfârşitul lui 2016.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...