engie
Home Piaţa auto Flotă verde Engie şi Mercedez-Benz, parteneri pentru promovarea mobilităţii electrice

Engie şi Mercedez-Benz, parteneri pentru promovarea mobilităţii electrice

Engie Romania a anunţat încheierea unui parteneriat la nivel naţional cu Mercedez-Benz România pentru promovarea mobilităţii electrice.

Parteneriatul vizează toate autoturismele electrice şi plug-in hybrid Mercedes-Benz şi smart EQ şi va promova oferta de staţii de încărcare electrice, Elvi, produse de EVBox, companie deţinută de ENGIE, lider la nivel mondial în producţia de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice.

Colaborarea dintre cele două companii marchează un demers concret de a veni în întâmpinarea clienţilor Mercedes-Benz care optează pentru achiziţionarea de autoturisme electrice sau plug-in hybrid, facilitându-le acestora dotarea cu staţie electrică de încărcare Elvi EVBox pentru utilizarea la domiciliu.

Cei interesaţi pot beneficia de un pachet integrat de servicii de consultanţă, instalare, mentenanţă, monitorizare online şi asistenţă tehnică pentru staţia electrică. Clienţii care optează şi pentru un contract de furnizare de energie electrică din partea ENGIE Romania vor putea beneficia şi de un abonament de servicii e-mobility cu acces la mai mult de 160 de puncte de încărcare la nivel naţional, asigurând astfel încărcarea în spaţiul public a autovehiculelor electrice pentru aproximativ 3.000 de kilometri.

,,ENGIE Romania are în centrul strategiei sale tranziţia către zero emisii de carbon, dezvoltând soluţii performante şi inovatoare pentru clienţi, care să le permită acestora să devină actori ai reducerii emisiilor de carbon generate de mijloacele de transport. Parteneriatul încheiat cu Mercedes-Benz România este o dovadă concretă a acestei ambiţii de a pune la dispoziţia clienţilor noştri soluţii integrate de acces la o energie mai curată şi mai prietenoasă cu mediul.”, a declarat Nicolas Richard, Director Marketing & Sales ENGIE Romania.

„Sustenabilitatea este o parte integrantă a strategiei Mercedes-Benz şi reprezintă un aspect important în activitatea noastră de responsabilitate corporativă. Suntem bucuroşi să facem un nou pas către mobilitatea electrică alături de ENGIE Romania şi să oferim clienţilor noştri o soluţie completă de mobilitate electrică.” a adăugat Martin Schulz, Director General Mercedes-Benz Cars România şi CEO & Preşedinte Mercedes-Benz România.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.600 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

EQ – Electric Intelligence by Mercedes-Benz

Cu produsele şi tehnologia EQ, Mercedes-Benz creează un ecosistem de mobilitate electrică inteligentă. EQC este primul autoturism Mercedes-Benz complet electric lansat în România în vara anului trecut, începând astfel o nouă eră a mobilităţii. Sub conceptul EQ Power, Mercedes-Benz reuneşte tot ce este mai bun din două lumi: combinaţia perfectă între motorul electric şi cel cu ardere internă. Familia Mercedes-Benz reuneşte modele din clasele: GLC şi GLC Coupé, GLE, Clasa A Hatchback, Clasa A Sedan, Clasa C Limuzină, Clasa C T-Modell, Clasa E Limuzină, Clasa E T-Modell şi Clasa S.

 

CITEŞTE ŞI:

TOP: cele mai economice hibride și hatchback-uri

Alternativa Techirghiol. Fonduri europene pentru eliminarea blocajelor rutiere din zona Eforie Nord

Modificarea tratamentului TVA va majora avansul la finanţările în leasing financiar

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

Flotă verde

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

Cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...