Primul cincinal
Bogdan Grigorescu

Puțin a fost, mult a rămas! …sau, cel puțin, așa îmi place să cred. Au trecut cinci ani, timp în care m-am metamorfozat dintr-un nou-născut, care a trecut de la mersul de-a bușilea la primii pași sprijinit de seniorul Auto Expert, într-un adult capabil nu numai să înțeleagă în întregime piața auto, ci mai ales să formeze trenduri.

Totuși, în tot acest timp, nu mi-am pierdut niciodată etica și imparțialitatea: este crezul care m-a ghidat permanent în cei cinci ani din viață și care m-a ajutat să ajung astăzi singura revistă destinată și dedicată flotelor auto din România.

Un moment important a fost preluarea, în 2018, a reputatei reviste Cargo&Bus, cea mai veche revistă românească (start în 1996) destinată „greilor“ din industria auto. Acum, fac parte dintr-o echipă care acoperă întreg spectrul de informații pe care și-l doresc companiile: analize, teste și noutăți cu și despre toate vehiculele destinate flotelor, de la cele mai mici autoturisme, trecând prin utilitarele medii, până la camioane de tonaj greu, informații legate de finanțări, asigurări, economie, juridic, trafic, infrastructură, carburanți, telematică, logistică și fleet management, pagini dedicate transportatorilor…

Pe scurt, în paginile mele și ale colegului Cargo&Bus găsiți toate informațiile care asigură dezvoltarea sănătoasă a unei companii cu flotă auto sau angrenată în domeniile conexe. De mare ajutor ne este sprijinul acordat de colegii italieni de la tuttoTrasporti, cu o experiență de patru decenii în piața publicațiilor din Europa, și de la Quattroruote, „biblia auto“ de pe piața peninsulară.

Pe lângă mine, s-a dezvoltat la fel de mult și site-ul www.floteauto.ro, care, actualmente, oferă o informație de un înalt nivel calitativ, la fel ca și cea pe care o regăsiți în paginile mele.

La ce mă aștept? Mă aștept să evoluez, ca și până acum, cu pași mari, păstrându-mi totodată verticalitatea și imparțialitatea cu care v-am obișnuit. Mă aștept, însă, ca piața auto să evolueze chiar și mai spectaculos decât mine, făcând tranziția de la combustibili fosili, la alimentarea cu energie electrică. Dar nu atât de brusc pe cât se preconizează, ci pas cu pas, trecând printr-o lungă perioadă de dominație a hibridelor, care vor înlocui treptat motoarele convenționale, dar nu vor lăsa nici în deceniul următor versiunile complet electrice să „preia conducerea“.

Mă aștept ca numai cei flexibili, care se adaptează „din mers“ situației, să reziste.

Iar vouă, tuturor celor care m-ați susținut sub toate formele, vă mulțumesc pentru primii cinci ani din viață petrecuți împreună! Să ne vedem cu bine și la serbarea primului meu deceniu de viață!

Adaugati comentariu