Ecotichetul pentru maşini electrice şi hibrid electrice, aplicat din iunie

Proiectul ecotichetul pentru maşinile electrice şi hibrid electrice va fi pus în aplicare de la jumătatea lunii iunie. Potrivit ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, autorităţile estimează că vor fi achiziţionate peste 150 de maşini electrice sau hibrid electrice.
Infrastructura de Alimentare Verde

„Am lansat şi proiectul ecotichetul care se referă la maşini electrice şi hibrid electrice pentru că viitorul nostru de poluare zero îl reprezintă aceste maşini. Eu sper, pentru că deja am lansat proiectul şi undeva la jumătatea lunii iunie o să fie şi pus în aplicare, ca anul acesta persoanele fizice şi juridice să poată să achiziţioneze un număr mai mare de maşini decât în anii trecuţi. Noi ne-am pus în plan peste 150 de maşini electrice sau hibrid electrice„, a declarat Graţiela Gavrilescu.

ecotichetul-pentru-masini-electrice-si-hibrid-electrice-aplicat-din-iunie-floteauto
AFM a propus acordarea unei subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autoturism electric

Aceasta a mai anunţat că, până acum, în cadrul Programului Rabla 2015, intrat în funcţiune de o săptămână, un număr de 3.300 de tichete au fost deja trecute în sistemul electronic.

La sfârşitul lunii aprilie, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, declara că AFM propune acordarea unei subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autoturism electric, urmând să deruleze în paralel şi o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize.

Pentru anul acesta, AFM a propus modificarea OUG 9/2013 în sensul majorării valorii ecotichetului la 20.000 de lei.

 

 

Adaugati comentariu