Nicolas Maure: Mioveni este încă o fabrică importantă pentru producţia brandului Dacia

Automobile Dacia a produs 339.000 de masini în 2014, înregistrând o cifră de afaceri de 4,24 miliarde euro, pe fondul vânzărilor de componente şi al unor maşini mai scumpe, precum Duster.
nicolas-maure-mioveni-este-inca-o-fabrica-importanta-pentru-productia-brandului-dacia-floteauto

Potrivit preşedintelui Dacia, Nicolas Maure, uzina de la Mioveni lucrează la o capacitate aproape totală. „Mioveni este încă o fabrică importantă pentru producţia brandului Dacia. Creşterea cifrei de afaceri de anul trecut vine atât din avansul vânzărilor de componente, cât şi din vânzarea unor maşini mai scumpe, precum Duster, chiar dacă producţia a scăzut uşor”, a afirmat acesta în cadrul conferinței ZF ”Industria auto: motorul economiei românești”.

nicolas-maure-mioveni-este-inca-o-fabrica-importanta-pentru-productia-brandului-dacia-floteauto
Dacia a produs 339.000 de masini în 2014

Nicolas Maure a precizat că Dacia trimite la export 92% din producţia de la Mioveni şi 1,6 milioane metri cubi de componente.

„Din 2004 am vândut către 3,3 milioane de de clienţi din 44 de ţări. Dacia reprezintă 2,8% din PIB-ul României şi 7,3% din exporturi. În 2014 am vândut peste 29.600 de maşini în România, avem o cotă de piaţă de peste 31%”, a adăugat el.

 

Automobile Dacia a devenit în 2013 cea mai mare companie din România, devansând OMV Petrom.

 

 

Adaugati comentariu