Iulian Matache, MT: O serie de state europene au luat măsuri protecţioniste în domeniul transporturilor rutiere

Transporturile rutiere influenţează direct competitivitatea Uniunii Europene (UE), deoarece deţin o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre, iar Ministerul Transporturilor (MT) este împotriva oricăror măsuri protecţioniste luate la nivel naţional, care pot contraveni intereselor comunitare în domeniu.
iulian-matache-mt-serie-state-europene-au-luat-masuri-protectioniste-domeniul-trasnporturilor-rutiere-floteauto

„Potrivit Cartei Albe a Transporturilor 2011, transportul european se află la răscruce de drumuri. Vechile provocări rămân de actualitate, în timp ce altele noi îşi fac apariţia. Este nevoie de numeroase eforturi pentru a finaliza piaţa internă a transporturilor, afectată de anumite blocaje. Transporturile rutiere influenţează direct competitivitatea Uniunii Europene (UE), deoarece deţin o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre”, a afirmat secretarul de stat în MT, Iulian Matache, citat de Agerpres.

iulian-matache-mt-serie-state-europene-au-luat-masuri-protectioniste-domeniul-trasnporturilor-rutiere-floteauto
Transporturile rutiere au o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre

Potrivit acestuia, în contextul crizei economice, Franţa, Belgia, dar şi alte state europene, au luat o serie de măsuri protecţioniste, legate de activitatea de cabotaj, salariul minim sau odihna de care trebuie să beneficieze conducătorii auto.

„Aceste aspecte au generat o serie de îngrijorări din partea transportatorilor din centrul şi estul Europei. Ministerul Transporturilor este împotriva oricăror măsuri protecţioniste luate la nivel naţional, care pot contraveni intereselor comunitare în domeniu”, a conchis Iulian Matache.

 

 

Adaugati comentariu