Iulian Matache, MT: O serie de state europene au luat măsuri protecţioniste în domeniul transporturilor rutiere

Transporturile rutiere influenţează direct competitivitatea Uniunii Europene (UE), deoarece deţin o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre, iar Ministerul Transporturilor (MT) este împotriva oricăror măsuri protecţioniste luate la nivel naţional, care pot contraveni intereselor comunitare în domeniu.iulian-matache-mt-serie-state-europene-au-luat-masuri-protectioniste-domeniul-trasnporturilor-rutiere-floteauto

„Potrivit Cartei Albe a Transporturilor 2011, transportul european se află la răscruce de drumuri. Vechile provocări rămân de actualitate, în timp ce altele noi îşi fac apariţia. Este nevoie de numeroase eforturi pentru a finaliza piaţa internă a transporturilor, afectată de anumite blocaje. Transporturile rutiere influenţează direct competitivitatea Uniunii Europene (UE), deoarece deţin o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre”, a afirmat secretarul de stat în MT, Iulian Matache, citat de Agerpres.

iulian-matache-mt-serie-state-europene-au-luat-masuri-protectioniste-domeniul-trasnporturilor-rutiere-floteauto
Transporturile rutiere au o pondere de peste 70% din totalul modalităţilor de transport existente pe teritoriul statelor membre

Potrivit acestuia, în contextul crizei economice, Franţa, Belgia, dar şi alte state europene, au luat o serie de măsuri protecţioniste, legate de activitatea de cabotaj, salariul minim sau odihna de care trebuie să beneficieze conducătorii auto.

„Aceste aspecte au generat o serie de îngrijorări din partea transportatorilor din centrul şi estul Europei. Ministerul Transporturilor este împotriva oricăror măsuri protecţioniste luate la nivel naţional, care pot contraveni intereselor comunitare în domeniu”, a conchis Iulian Matache.

 

 

Adaugati comentariu